Direct naar content

Volg onze workshops over OOP’ers en diversiteit tijdens het jaarcongres HRM en het Onderwijs

21 november 2023 08:00 - 17:00 Amersfoort

Op dinsdag 21 november 2023 vindt de 13e editie van het congres HRM en het Onderwijs plaats in het Spant! in Bussum. Tijdens deze dag verzorgt het Arbeidsmarktplatform PO twee workshops: ‘De medewerkersreis van de OOP’er’ en ‘Je team compleet met diversiteit’. Zien we je daar?

Workshop De medewerkersreis van de OOP’er

Deze sessie biedt inzicht in het anders kijken naar hoe je onderwijs organiseert en hoe je gebruik maakt van de competenties van OOP’ers. Onderwijsassistent Esther licht haar medewerkersreis toe met voorbeelden en de uitdagingen die ze heeft overwonnen. We gaan in op wat er nodig is om positieve ervaringen te realiseren en het samenspel tussen schoolleider, HR en de OOP’er. Het praktijkverhaal over de loopbaanontwikkeling van Esther in het primair onderwijs biedt inzichten in het creëren van win-winsituaties voor zowel het onderwijs als medewerkers die zich oriënteren op hun loopbaan en werkgeluk. Welke specifieke ervaringen hebben bijgedragen aan haar medewerkersreis in het onderwijs? En welke rol spelen leidinggevenden en HR in het vormgeven van de medewerkersreis, de loopbaanontwikkeling van Esther en de OOP’er in het algemeen?

 

Workshop Je team compleet met diversiteit

In het onderwijs laten we arbeidspotentieel liggen door in het personeelsbeleid onvoldoende aandacht te besteden aan diversiteit en inclusie. Hoe kun al je personeel boeien en binden? Voelt iedereen zich gehoord en gezien? Maak jij gebruik van de talenten van je personeel en heb je voldoende oog voor verschillen? In deze workshop vertellen we je over bevindingen uit onderzoek naar diversiteit en inclusie in het onderwijs. Verder nemen we je mee om stappen te zetten aan de hand van onze routekaart naar een meer divers en inclusief personeelsbeleid. Een interactieve sessie waarbij je als deelnemer met praktische handvatten de zaal verlaat.