Direct naar content

Demosessie: antwoord op jouw vragen over het maken van strategische personeelsplanningen op regionaal niveau (RAP)

19 januari 2024 09:30 - 10:30 Online

Hoe groot is het personeelstekort op scholen in jouw RAP-regio in 2023/2024? En hoe ziet dat tekort eruit voor volgend jaar? Met het Scenariomodel PO krijg je inzicht in huidige en aankomende tekorten. Ook op regionaal niveau. Op 19 januari 2024 van 09.30 tot 10.30 uur organiseert het Arbeidsmarktplatform PO een gratis online demosessie over het Scenariomodel PO. Tijdens deze sessie laten we zien hoe het Scenariomodel PO werkt en hoe dit model kunt gebruiken bij de strategische personeelsplanning in jouw RAP-regio. Ook krijg je de mogelijkheid om vragen te stellen. Dit is een demosessie voor beginners, maar ook meer gevorderden zijn van harte welkom om aan te sluiten.

Meld je aan

 

Ter voorbereiding attenderen we je op het Scenariomodel PO

Met het Scenariomodel PO krijg je beter zicht op de toekomst van jouw school. In onderstaande video wordt een introductie gegeven van het Scenariomodel PO en leer je hoe het model is opgebouwd.

Module Regionale Strategische Personeelsplanning (SPP)

Met de module Regionale Strategische Personeelsplanning (SPP) krijg je inzicht in de toekomstige personeelsbehoefte in jouw regio. Voor deze prognose worden vraag en aanbod in de komende jaren met elkaar vergeleken. Bekijk hieronder hoe je dit als beheerder van de regionale SPP binnen jouw regio aanpakt:

In deze stap-voor-stap beschrijving lees je hoe je gemakkelijk en snel inzicht krijgt in de toekomst van de scholen en schoolbesturen in jouw regio. Hoe verder je de stappen doorloopt, hoe specifieker de informatie wordt omdat je zelf aan de knoppen draait. Tip: print deze uitleg, zodat je het makkelijk terug kan lezen.

Aan de slag met regionale SPP?

Wil je ook aan de slag met regionale SPP in jouw RAP-regio? Kom dan naar de demosessie op 19 januari en krijg antwoord op al jouw vragen.

Meld je aan

Safe the date: Kennisdeling strategische personeelsplanning op 31 januari

Safe the date

Op woensdagmiddag 31 januari 2024 organiseert het Arbeidsmarktplatform PO een online kennisdelingssessie met presentaties van gebruikers uit het werkveld. Zij vertellen over hun ervaringen met het scenariomodel PO, hun inzichten in de huidige en toekomstige tekorten en hoe zij prognoses en resultaten uit de analyses bespreekbaar maken met het werkveld.