Bijeenkomst: Best practices voor een aantrekkelijke werkomgeving

In tijden van groeiend personeelstekort is het niet alleen belangrijk om onderwijspersoneel aan te trekken, maar ook om zittend personeel te behouden. Een aantrekkelijke werkomgeving creëren is daarom essentieel. Hoe ziet een aantrekkelijke werkomgeving in het primair onderwijs eruit en hoe kan je dit stimuleren? Het Arbeidsmarktplatform PO organiseert op 17 november van 16.00 tot 18.45 uur de bijeenkomst Best practices voor een aantrekkelijke werkomgeving. De bijeenkomst is live en vindt plaats in Kindcentrum Rijnvliet in De Meern. Wil jij erbij zijn? Schrijf je in!

Kenmerken van een aantrekkelijke werkomgeving

In 2021 publiceerde het Arbeidsmarktplatform PO een verkenning naar een aantrekkelijke werkomgeving in het primair onderwijs. Hieruit kwamen vier kenmerken die scholen met een hoog werkgeluk delen. Om theorie aan de praktijk te verbinden, haalt het Arbeidsmarktplatform PO inspirerende praktijkvoorbeelden op van scholen die voortvarend bezig zijn met het creëren van een aantrekkelijke werkomgeving. Tijdens de live bijeenkomst op 17 november in Kindcentrum Rijnvliet in De Meern, delen we de onderzoeksresultaten. Ook delen we ervaringen van scholen en besturen die hoog scoren op werkgeluk en nemen we de driehoek bestuurder-schoolleider-medewerker onder de loep. Wat maakt een werkomgeving aantrekkelijk? Wat kan ieder vanuit zijn rol doen om de werkomgeving aantrekkelijker te maken? Deze vragen zullen centraal staan tijdens de bijeenkomst.

Ervaringen delen, leren en inspireren

Door verhalen te delen van scholen die de reis naar een aantrekkelijke werkomgeving gemaakt hebben, wil het Arbeidsmarktplatform PO onderwijsprofessionals stimuleren om dezelfde uitdaging aan te gaan en handvatten meegeven op de weg ernaartoe. Het eindigt niet bij een aantrekkelijke werkomgeving: deze behouden is ook een hele uitdaging. Tijdens de bijeenkomst is er ruimte om ervaringen met elkaar te delen en het gesprek te voeren over de geleerde lessen. Interessant voor bestuurders, schoolleiders en hr-adviseurs, en ook voor (G)MR-leden en medewerkers die het onderwijs een aantrekkelijkere werkplek willen maken.

De bijeenkomst start met een korte inleiding en een presentatie van de onderzoeksresultaten uit de verkenning Aantrekkelijke werkomgeving in het primair onderwijs. Daarna delen we de best practices van goede voorbeelden van Klasswerkplek. De bijeenkomst eindigt met rondetafelgesprekken.

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan de bijeenkomst op 17 november van 16.00 tot 18.45? Schrijf je in en laat je inspireren!

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.