Kennisdelingsbijeenkomst RAP: De medewerkersreis

Op 10 november van 15.00 tot 17.00 uur organiseert het Arbeidsmarktplatform PO de bijeenkomst ‘De medewerkersreis, het landelijk loket en het vergroten van de instroom’. Dit is de tweede bijeenkomst in de reeks kennisdeelbijeenkomsten in het kader van de Regionale Aanpak Personeelstekorten (RAP).

Vergroten van instroom van medewerkers

De tweede bijeenkomst staat in het teken van de medewerkersreis, ook wel de employee journey genoemd. Juist in deze tijd van personeelstekorten is het belangrijk om aandacht te hebben voor de medewerkersreis. Hoe kom je in contact met potentiële medewerkers en hoe zorg je dat de reis voor hen vanaf de start helder is en in duidelijke stappen verloopt? Tijdens deze online bijeenkomst vertellen we hoe je met zo’n medewerkersreis aan de slag kunt gaan. Daarnaast gaan we ook in op de knelpunten waar je tegenaan kunt aanlopen en bespreken we met elkaar hoe je deze knelpunten zou kunnen oplossen.

Talentscouting

De gemeente Rotterdam en de pabo’s in de stad hebben gezamenlijk Talentscouting gevormd. Dit is een speciaal promotieteam dat middelbare scholieren en mbo-studenten enthousiast wil maken om de pabo te gaan doen. Suzanne de Zwaan van het promotieteam neemt ons mee in hoe ze talent in Rotterdam vindt, wat haar aanpak is en wat de resultaten tot nu toe zijn.

Samenwerking UWV

RAP-regio Flevowijs maakt gebruik van de diensten van het UWV. Esther Luiting, projectleider van Flevowijs, geeft ons een inkijkje hoe de samenwerking met het UWV werkt. Hoe ze elkaar betrekken bij wervingscampagnes, vacatures delen en matches tot stand brengen. 

Onderwijsloket

Iedereen die de overstap naar het onderwijs overweegt, en daar nog vragen over heeft of persoonlijk advies wil, kan terecht bij het landelijke Onderwijsloket. Als mensen het Onderwijsloket hebben bezocht, via de website, de events die ze organiseren of via een telefonisch advies, dan vervolgen zij hun reis verder naar bijvoorbeeld een regioloket. Jens Favier van het Onderwijsloket neemt ons mee in de reis die de overstapper maakt. Vanaf het moment dat deze zich meldt bij het Onderwijsloket tot de stap naar de regio. Ook worden knelpunten die mensen tegenkomen benoemd.

Aanmelden

De online bijeenkomst De medewerkersreis, het landelijk loket en het vergroten van de instroom vindt plaats op donderdag 10 november van 15.00 tot 17.00 uur. Wil je erbij zijn?

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.