Direct naar content

Webinar: Een inclusieve werkomgeving in het belang van personeel en leerlingen

16 april 2024 15:00 - 16:00 Online

Een inclusieve werkomgeving in het primair onderwijs is in het belang van personeel én leerlingen. Ben jij benieuwd hoe je een inclusieve werkomgeving binnen jouw schoolorganisatie kunt bevorderen? Wil jij weten welke rol de schooldirecteur en schoolbestuurder daarin vervullen en waar je invloed kunt uitoefenen? Op 16 april van 15.00 tot 16.00 uur organiseren het Arbeidsmarkplatform PO en Voion een webinar over diversiteit en inclusie in het kader van personeelsbeleid. Tijdens deze interactieve bijeenkomst gaan we in gesprek met deskundigen, een bestuurder en een rector over visie en strategieontwikkeling, de impact van taalgebruik, het uitdagen van onbewuste vooroordelen en de kracht van diverse rolmodellen.

Het webinar is voor iedereen die werkzaam is in het primair en voortgezet onderwijs: bestuurders, schooldirecteur, teamleiders, P&O’ers, arbodeskundigen, PMR-leden, leraren en onderwijsondersteunend personeel. Je kunt actief meedoen aan dit webinar door stellingen te beantwoorden en vragen te stellen aan de sprekers.

Meld je aan

Sprekers

Tijdens het webinar op 16 april gaat Lucelle Comvalius, leraar van het jaar in 2019 en docent Citizenship, Civics en Diversity, in gesprek met Gyzlene Kramer, Kaylee Rosalina en een bestuurder en leidinggevende uit het po en vo.

Gyzlene Kramer-Zeroual is onderwijsstrateeg met een rijke ervaring op bestuurlijk strategisch niveau. Ze is programmadirecteur Strategie en gelijke kansen bij het Albeda (mbo) en wordt gezien als een groot sociaal onderwijsinnovator. Onder haar leiding is een aantal succesvolle programma’s gelanceerd die hebben bijgedragen aan meer gelijke kansen en aan een andere kijk op organiseren en innovatie.

Kaylee Rosalina helpt organisaties en bedrijven met hun visie- en strategieontwikkeling op het gebied van diversiteit en inclusie. Op los zand kun je niet bouwen, dus ze helpt bij het creëren van een stevig fundament. Kaylee biedt haar klanten een kompas op hun diversiteit- en inclusiereis, waardoor ze effectief kunnen bepalen welke activiteiten en interventies bij hun missie passen.

Willem de Vos werkte tot en met juli 2023 als rector/bestuurder van het Christelijk Lyceum in Veenendaal. Hij werkt op dit moment als zzp’er. Willem was jaren lang actief in individuele en teamcoaching, conflictbemiddeling en -onderzoek, organisatieadvies en als (eindverantwoordelijk) interim-leidinggevende in VO, MBO en bibliotheken.

Wat is diversiteit en inclusie?

Diversiteit gaat over de verschillen tussen mensen. Er zijn zichtbare verschillen, zoals leeftijd, huidskleur, lichamelijke beperking en onzichtbare verschillen, zoals culturele achtergrond, politieke of seksuele voorkeur. Inclusie gaat over hoe wordt omgegaan met diversiteit. Het gaat over het respecteren en waarderen van verschillen. Inclusie draagt bij aan een veilige werkomgeving waarin medewerkers zich welkom voelen, zichzelf kunnen zijn en inspraak hebben.

In dit webinar gaan we het hebben over diversiteit en inclusie in het kader van personeelsbeleid. We gaan met elkaar in gesprek over hoe we diversiteit en inclusie binnen teams kunnen bevorderen en scholen inspireren en handvatten bieden om stappen te zetten naar een meer diverse en inclusieve onderwijsarbeidsmarkt.

Meer lezen?

Wil je meer weten? Bekijk ook ons kennisdossier Diversiteit en Inclusie. Daar vind je inspirerende verhalen, tips en een toolbox om met het thema aan de slag te gaan.