Regionale kaart Banenafspraak

Bij wie kunt u aankloppen in uw regio met uw vragen over de banenafspraak? Neem een kijkje op de regionale kaart Banenafspraak voor de provincie Flevoland. Er zijn organisaties die uw schoolbestuur kunnen ondersteunen en adviseren over het in dienst nemen van mensen met een arbeidsbeperking. De kaart biedt een overzicht van de arbeidsmarktregio’s, Werkgeversservicepunten, SW-bedrijven en scholen met goede voorbeelden.

Regionale kaart Banenafspraak
Drenthe (1)

Downloads

Flevoland (1)

Friesland (1)

Gelderland (1)

Groningen (1)

Limburg (1)

Noord-Brabant (1)

Noord-Holland (1)

Overijssel (1)

Utrecht (1)

Zeeland (1)

Zuid-Holland (1)

Arbeidsmarktregio’s en Werkgeversservicepunten

Er zijn in Nederland 35 arbeidsmarktregio’s. In deze arbeidsmarktregio’s voeren gemeenten, UWV en SW-bedrijven de dienstverlening aan werkgevers en werkzoekenden uit in een Werkgeversservicepunt.

De Werkgeversservicepunten geven ondersteuning en advies over de mogelijkheden om werk te creëren binnen uw schoolbestuur voor mensen met een arbeidsbeperking. Bijvoorbeeld door taken op een andere manier te organiseren, zodat er een geschikte functie voor iemand met een arbeidsbeperking ontstaat.
Het Werkgeversservicepunt in uw regio biedt u ondersteuning bij onder meer:

  • advies bij het maken of aanpassen van een functieprofiel
  • voorselectie van kandidaten bij uw functieprofiel
  • opleiding van kandidaten
  • ontmoetingen met kandidaten op banenmarkten en speeddates
  • advies over scholing van nieuwe werknemers
  • advies over duurzaam of sociaal ondernemen
  • meer inzicht in de arbeidsmarkt
  • meer inzicht in alle werkzoekenden binnen de gemeenten en het UWV.

Hebt u een vacature voor iemand met een afstand tot de arbeidsmarkt? Of wilt u een functie creëren voor iemand uit het doelgroepregister van het UWV? Neem dan contact op met het werkgeversservicepunt van uw regio.

SW-bedrijven

Sociale werkbedrijven zijn partner bij de uitvoering van de banenafspraak. En hebben veel kennis van en expertise met het realiseren van aangepast werk. Samen met werkgevers, ervaren jobcoaches en opleiders zorgen zij ervoor dat mensen met een beperking duurzaam werk hebben.

Praktijkvoorbeelden

Verscheidene schoolbesturen in Nederland hebben medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst. In de regionale kaart zijn de scholen opgenomen die ervaring hebben met het creëren van banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Een aantal van deze voorbeelden zijn beschreven in de handreiking Functiecreatie of in Het goede voorbeeldenboek Banenafspraak in het PO: Zonder waarde geen plaatsing’. Andere scholen nemen deel aan het Lerend netwerk banenafspraak van de PO-Raad.