Duurzame inzetbaarheid

Langer doorwerken, gezond en met plezier naar je werk blijven gaan, blijven leren om de actuele ontwikkelingen in je vak bij te houden. Het zijn allemaal thema’s waarmee je als bestuurder, schoolleider en medewerker te maken hebt. Maar hoe pak je dit aan? Hoe geef je invulling aan je eigen duurzame inzetbaarheid?

Wat houdt duurzame inzetbaarheid in?

Werken aan duurzame inzetbaarheid is belangrijk want een team dat gezond, gemotiveerd, met plezier, competent en productief werkt, draagt bij aan de kwaliteit van het onderwijs. Duurzame inzetbaarheid omvat diverse thema’s:

  • Vitaliteit
  • Werkdruk
  • Loopbaanontwikkeling
  • Collegiale consultatie
  • Persoonlijke ontwikkeling

Praktijkvoorbeelden duurzaam inzetbaar in het po

In 2018 zijn 24 scholen met cofinanciering van het Arbeidsmarktplatform PO aan de slag gegaan om duurzame inzetbaarheid in het team te bevorderen. Dat deden ze op heel verschillende manieren. We hebben een aantal van deze initiatieven uitgewerkt tot inspiratieverhalen voor scholen die aan de slag (willen) gaan met duurzame inzetbaarheid. Gebruik ze ter inspiratie voor het eigen team. Want een duurzaam inzetbaar team maakt het onderwijs beter.

vrouw steekt hand in de lucht

Test blok 1

Voor de appo website zouden we voor de webpagina duurzame inzetbaarheid > tabblad aanpak> graag een aantal modellen willen toevoegen.

man lacht naar vrouw

Test blok 2

Voor de appo website zouden we voor de webpagina duurzame inzetbaarheid > tabblad aanpak> graag een aantal modellen willen toevoegen.