Kenniscafé PO

Kenniscafé PO is een reeks online sessies, waarin we gezamenlijk de uitdagingen op de arbeidsmarkt van het primair onderwijs onderzoeken. Ook delen we met elkaar hoe je met deze uitdagingen om kunt gaan. De sessies van Kenniscafé PO zijn interactief. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en om met elkaar in gesprek te gaan over het thema van de sessie. In 2021 vinden er vier online kenniscafés plaats.

Voor wie is Kenniscafé PO interessant?

Kenniscafé PO is interessant voor bestuurders, schoolleiders en docenten en andere professionals werkzaam in het primair onderwijs. Ook beleidsmakers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om aan te sluiten bij het Kenniscafé PO.

Wat leer je tijdens de bijeenkomsten van Kenniscafé PO?

Tijdens het Kenniscafé PO van het Arbeidsmarktplatform PO krijg je in anderhalf uur antwoord op jouw arbeidsmarktvraagstuk. Tijdens iedere sessie bespreken we de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek of publicatie en komen er aansprekende praktijkvoorbeelden aan bod. Ook gaan we in op eventuele aanbevelingen voor het primair onderwijs. Aan het eind van iedere sessie is er ruimte om onderling kennis te delen en verder te praten aan de hand van verschillende discussievragen.

Programma in het kort

 • Eerste Kenniscafé PO – donderdag 25 maart 2021
  Hoe zet je onderwijsassistenten en leraarondersteuners duurzaam in op school?

 • Tweede Kenniscafé PO – dinsdag 20 april 2021
  Hoe coaching helpt om de onderwijskwaliteit te verbeteren: een bewezen aanpak

 • Derde Kenniscafé PO – dinsdag 5 oktober 2021
  Diversiteit in het primair onderwijs: hoe geef je diversiteit een plek op school?

 • Vierde Kenniscafé PO – donderdag 25 november 2021
  Geanuleerd

Stel je eigen programma samen

Je kiest zelf aan welke sessies je deelneemt. Je kunt ervoor kiezen om je aan te melden voor alle Kenniscafés of slechts één of enkele.

Inschrijven

Wil jij deelnemen aan één of meerdere sessies van Kenniscafé PO? Schrijf je dan nu in.