Aan de slag met diversiteit en inclusie binnen onderwijsteams

Mensen kunnen om verschillende redenen worden buitengesloten van volledige deelname aan de arbeidsmarkt. Bijvoorbeeld door hun beperking, leeftijd, seksuele oriëntatie, genderidentiteit of etnische herkomst. Maar ook door hun sociale status of talenten. Het werken aan een inclusieve samenleving vraagt daarom aandacht. Ook van het onderwijs. Daarom verzamelde het Arbeidsmarktplatform PO tips en praktijkverhalen, en organiseren we inspiratiesessies die een bewust diversiteitsbeleid stimuleren.

Lees- en luistertips diversiteitsbeleid

Ook aan de slag met diversiteit en inclusie in jouw schoolorganisatie? Het Arbeidsmarktplatform PO verzamelde praktijkvoorbeelden van inclusief personeelsbeleid binnen en buiten de sector. Daarnaast zetten we kijk- en luistertips voor je op een rij om je op weg te helpen met het bewust omgaan met het diversiteitsbeleid in jouw organisatie. Bekijk de praktijkverhalen en onze lees- en luistertips op onze informatiepagina Aan de slag met diversiteit en inclusie.

Inspiratiesessies diversiteit en inclusie

Ook organiseren we eind september en begin oktober drie inspiratiesessies voor HR-verantwoordelijken in het onderwijs. Tijdens deze sessies bespreken ervaringsdeskundigen verschillende aspecten van diversiteit en inclusie en de effecten hiervan op de onderwijsorganisatie. We zoomen daarbij in op diversiteit in talent, etnische herkomst en seksuele oriëntatie. Lees meer en meld je aan voor onderstaande inspiratiesessies:

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.