Direct naar content

Aan de slag met diversiteit en inclusie: sluit je aan bij het leernetwerk of kom naar onze bijeenkomsten

Nieuws 2 juli 2024
personen met elkaar in gesprek

Diversiteit en inclusie, het is een thema waar je nu echt niet meer omheen kunt. Onderzoek wijst uit dat een divers team van leraren en ander onderwijspersoneel met uiteenlopende talenten, interesses en achtergronden de schoolorganisatie versterkt. Het gaat om bewust zijn dat iedereen een eigen kijk op de wereld heeft. Een nieuwsgierige blik, naar anderen, maar ook naar jezelf en je vertrouwde omgeving. Maar hoe maak je van diversiteit en inclusie nu beleid? Om scholen op weg te helpen, is het Arbeidsmarktplatform PO een leernetwerk gestart voor schoolleiders en HR-adviseurs.  Ook organiseren we dit najaar weer een aantal bijeenkomsten waar je ook van harte welkom bent als je geen lid bent van het leernetwerk. Wil jij ook aan de slag met diversiteit en inclusie in jouw schoolorganisatie?

Kennis delen en leren van elkaars successen

Het doel van dit leernetwerk is om schoolorganisaties te ondersteunen bij het aanpakken van diversiteit en inclusie en van elkaars successen op dit gebied te leren. Door samen te werken kunnen deelnemers oplossingen bedenken voor de gezamenlijke uitdagingen rondom diversiteit en inclusie. Ook bieden we praktische tools om het thema in de organisatie op de agenda te zetten en aan te pakken in de toolbox, die we samen met het leernetwerk ontwikkeld hebben.

Save the date: bijeenkomsten dit najaar

Wil je meer weten over diversiteit en inclusie in het primair onderwijs of ben je geïnteresseerd in het delen van kennis en ervaringen met andere professionals? Sluit je dan aan bij het leernetwerk! Daarnaast organiseren we dit najaar drie online bijeenkomsten die je ook kunt bijwonen als je geen lid bent van het leernetwerk of nog overweegt lid te worden. Tijdens deze bijeenkomsten gaan we het onder meer hebben over hoe belangrijk het is om met elkaar in gesprek te blijven, hoe om te gaan met ouders en inclusie, en over de veiligheid van je eigen groep opzoeken.

Noteer de volgende data alvast in je agenda, meer informatie over het programma volgt nog.

  • Dinsdag 24 september – Leernetwerkbijeenkomst
  • Dinsdag 5 november – Leernetwerkbijeenkomst: Sociale veiligheid en handelingsverlegenheid
  • Dinsdag 3 december – Leernetwerkbijeenkomst

*Geef aan op welke datum je wilt deelnemen aan een bijeenkomst.

Ook interessant

Bekijk het overzicht