Aan de slag met strategische personeelsplanning in jouw regio: vanaf nu beschikbaar!

Hoe ziet het personeelsbestand van jouw school of bestuur er over een aantal jaren uit? En hoe zit dat bij andere scholen en besturen in jouw regio? Om scholen en besturen regionaal inzicht te bieden in toekomstig personeelstekort of -overschot is het Scenariomodel PO uitgebreid met de module Strategische Personeelsplanning (SPP). Hiermee kun je met andere scholen en besturen een gezamenlijk, regionaal scenario voor strategische personeelsplanning maken.

Inzicht in personeelsbehoefte

In welke functies ontstaat er op de middellange termijn een tekort of juist een overschot? Voor een succesvolle aanpak van het personeelstekort in het onderwijs is samenwerking en inzicht in de personeelsbehoefte nodig. Niet alleen op team-, vestiging-, of schoolniveau, maar ook op regionaal en bestuursniveau. Zo kunnen scholen een gefundeerd strategisch personeelsbeleid ontwikkelen en gericht werven en matchen. Zowel gezamenlijk als regionaal.

Om scholen en besturen te helpen bij het voeren van een strategisch personeelsbeleid is het Scenariomodel PO uitgebreid met de SPP-module. Met de module kunnen scholen en besturen een berekening van de formatie van de komende jaren maken. Vanaf nu kan dit ook op regionaal niveau, samen met andere scholen en besturen. Op deze manier krijg je regionaal inzicht in toekomstige personele tekorten of overschotten en kun je hierop het beleid afstemmen.

Kennismaken met het Scenariomodel PO

Wil jij ook inzicht in de personeelsbehoefte en financiële ruimte op jouw school? Maak zelf scenario’s en ontdek je hoeveel personeel je nodig hebt in de toekomst met het Scenariomodel PO. Ben je benieuwd hoe het werkt en wat je er allemaal mee kunt? Op 17 juni organiseert het Arbeidsmarktplatform PO de gratis clinic: Introductie in het Scenariomodel PO. Lees hier meer of meld je direct aan.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.