Direct naar content

Arbeidsmarktplatform PO lanceert online magazine ‘Samenwerken loont’

Nieuws 28 juni 2022

Het personeelstekort in het primair onderwijs is volop voelbaar. Het is een urgent en complex probleem waar geen pasklare oplossing voor bestaat. Om de sector te ondersteunen heeft het Arbeidsmarktplatform PO in juni 2022 het online magazine ‘Samenwerken loont’ gelanceerd. Hierin komen voorbeelden voorbij van bestuurders, schoolleiders en projectleiders uit verschillende RAP-regio’s. Het magazine kan scholen, schoolbesturen en lerarenopleidingen inspireren om door middel van samenwerking het personeelstekort aan te pakken.

De arbeidsmarkt in het primair onderwijs is de afgelopen jaren in een rap tempo veranderd. Jaren geleden was het voor (startende) leraren nog moeilijk om een baan in de sector te vinden. Die tijd is voorbij: de sector heeft te maken met een tekort aan personeel. ‘Een probleem dat alleen op te lossen is door samen te werken’, zegt Ton Groot Zwaaftink, voorzitter van het bestuur van het Arbeidsmarktplatform PO.

Samen het verschil maken

In het online magazine ‘Samenwerken loont’ komen voorbeelden voorbij van bestuurders, schoolleiders en projectleiders uit verschillende RAP-regio’s. Al deze verhalen benadrukken de kracht van samenwerking en geven een beeld van de diverse oplossingen die in het land worden gevonden. Zo vind je er onder andere:

  • drie verhalen vanuit de onderwijsloketten in de regio’s Leiden, Friesland en Twente;
  • een interview met prof. dr. Patrick Kenis over de kansen die  een organisatienetwerk biedt;
  • hoe regio Zuid-Kennemerland werkt aan een duurzaam onderwijsloket;
  • drie succesfactoren voor een succesvol zij-instroomtraject;
  • een infographic over de huidige personeelstekorten in het primair onderwijs;
  • verhalen uit vijf verschillende RAP-regio’s en hun verschillende aanpak.

Meer informatie

Het online magazine ‘Samenwerken loont’ is uitgegeven door het Arbeidsmarktplatform PO. Wil je reageren of heb je een vraag? Laat het ons weten: info@arbeidsmarktplatformpo.nl.

Ook interessant

Bekijk het overzicht