De Grote Reis gebruikt werkdrukmiddelen voor eventmanager

Basisschool De Grote Reis uit Rhoon gebruikte de werkdrukmiddelen onder meer om een eventmanager in te zetten. Een verslaggever van de Volkskrant nam een kijkje op de school en interviewde directeur Marieke Leferink over de maatregelen.

Marieke peilde bij haar personeel: wat bezorgt jullie de meeste stress? Evenementen organiseren stond in de top-5. Daarom nam de directeur twee maatregelen: dit schooljaar worden er minder evenementen georganiseerd en juf Nienke, van groep 3, is een dag per week ingeroosterd om evenementen te coördineren. Het doel van deze maatregelen is om ‘de werkdruk van de leerkrachten en de stress bij de kinderen te verminderen’.

Leerkrachten kunnen focussen op kerntaak

De keuze voor een eventmanager pakt goed uit, blijkt uit de column. ‘De eventmanager coördineert alle festiviteiten, maakt een draaiboek, kiest liedjes, zorgt voor het materiaal en overlegt met de Ouderraad over ouderhulp. Leerkrachten kunnen zich bezighouden met hun kerntaak: kinderen onderwijzen. Na vier maanden proefdraaien noteert de directeur al ‘voorzichtig’ een lager ziekteverzuim in vergelijking met voorgaande jaren rond deze tijd.’

Lees heel de column van verslaggever Marjon Bolwijn in de Volkskrant

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.