Direct naar content

Dianne stapte over van het vo naar het po: ‘Ik combineer het beste van twee werelden’

Nieuws 17 mei 2022

In 2021 voerde het Arbeidsmarktplatform PO een verkenning uit naar het aantal bevoegde vakdocenten in het voortgezet onderwijs dat niet werkzaam is in de onderwijssector. De verkenning richtte zich specifiek op de ‘overschotvakken’ zoals de kunstvakken en lichamelijke opvoeding. En wat bleek? Er is sprake van een omvangrijke stille reserve. Deze leraren zouden we mogelijk kunnen interesseren voor een baan in het primair onderwijs.

Het Arbeidsmarktplatform PO heeft verschillende praktijkvoorbeelden opgehaald van docenten die de overstap maakten van ‘overschotvak’ naar het primair onderwijs, maar ook van mensen die over beide bevoegdheden beschikken. In onderstaande video vertelt Dianne van Meerveld waarom zij naast een bevoegdheid Frans ook een bevoegdheid voor het po heeft behaald. Zij werkt voor onderwijsroute 10-14, een mix tussen po en vo, en is bevoegd leraar bij stichting Openbaar Onderwijs Zwolle & regio. ‘Ik combineer nu eigenlijk het beste van twee werelden’, aldus Dianne.

Meer weten?

Wil je hier meer over weten? Lees hier de verkenning Van vakdocent vo naar bevoegd leraar po. Of lees meer op onze informatiepagina over de stille reserve.

Ook interessant

Bekijk het overzicht