Doe mee met de e-mailexpeditie ‘Op naar een betere dialoog binnen het team’

Een open teamdialoog creëert een omgeving waarin niet alleen aandacht is voor elkaar en persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor prettig samenwerken in teamverband. Zo kom je tot gezamenlijke afspraken die bijdragen aan het onderwijs en een veilig werkklimaat waarin in vertrouwen wordt samengewerkt. Als schoolleider speel je hierin een sleutelrol. Met de expeditie ‘Op naar een betere dialoog binnen het team’ van het Arbeidsmarktplatform PO krijg je handvatten voor het versterken van de teamdialoog. Dit jaar organiseren we een aantal pilots, de eerste pilot is al gestart! Doe jij al mee?

In 2022 organiseert het Arbeidsmarktplatform PO pilots voor  het versterken van de dialoog binnen het team. De pilot bestaat uit een viertal online trainingen teamdialoog op basis van waarderende gespreksvoering en wekelijke mails met bondige informatie, praktische oefeningen en handige tips. De eerste pilot startte op 17 januari. Wil jij ook aan de slag met het versterken van de teamdialoog? Schrijf je in voor de derde pilot die in maart 2022 van start gaat.

Waarom is een goede teamdialoog belangrijk?

Onderwijsprofessionals zorgen vaak beter voor een ander dan voor zichzelf. Maar aandacht houden voor persoonlijke ontwikkeling is essentieel om competent en met plezier aan het werk te blijven. Daarom richten we ons in deze expeditie op de teamdialoog over professionalisering. Want met een open teamdialoog kom je tot gezamenlijke en gedragen teamafspraken die bijdragen aan de professionalisering van individuele teamleden en voor het team als geheel. Met als beoogd effect: goed onderwijs en een prettig werkklimaat voor iedereen.

In dialoog met waarderende gespreksvoering

De aanpak van de expeditie teamdialoog is gebaseerd op Appreciative Inquiry. Op basis van deze theorie is een methodiek voor waarderende gespreksvoering ontwikkeld. De kern van waarderende gesprekken zit in de positieve manier van onderzoeken waarbij je eventuele oordelen parkeert. Het uitgangspunt ‘Wat gaat er goed’ is de basis voor een waarderend gesprek.

Waarom deze pilots?

De ervaringen uit de pilots gebruikt het Arbeidsmarktplatform PO om de e-mailexpeditie aan te scherpen en om ervaring op te doen met deze methodiek. Op basis daarvan kan de e-mailexpeditie later voor de gehele sector worden aangeboden.

Er is nog  ruimte voor deelname in pilot 3

De inschrijvingen voor pilot 1 en 2 zitten al vol. Maar er is nog ruimte beschikbaar in pilot 3 die van start gaat op dinsdag 29 maart:

Ben jij een schoolleider in het primair onderwijs en wil je hieraan deelnemen? Meld je dan aan via info@arbeidsmarktplatformpo.nl.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.