Direct naar content

Een dag in de klas bij meester Lennart

Nieuws 28 maart 2023

Basisscholen staan te springen om meer leraren. Om jongeren te enthousiasmeren voor het vak maakte het Arbeidsmarktplatform PO de interactieve video ‘Een dag in de klas bij meester Lennart’. In deze video laat Lennart van der Meulen, Leraar van het Jaar PO 2022, zien hoe een werkdag als leraar eruitziet. De video is speciaal voor docenten en mentoren in het voortgezet onderwijs: zij kunnen de video gebruiken om leerlingen enthousiast te maken over een baan in het onderwijs. De video is interactief. Dat betekent dat leerlingen zelf de regie hebben en zelf bepalen hoe het verhaal verloopt. Ook bevat de video een aantal quizvragen en verborgen elementen die het gesprek in de klas bevorderen.

Positieve reacties en constructieve feedback

Wat vinden leerlingen van de interactieve video? Inspireert het hen om te kiezen voor een baan in het onderwijs? Daarover ging Andrew Niemeijer, docent Engels, in gesprek met zijn klas. De leerlingen vonden het aanstekelijke enthousiasme van de leraar een sterk punt. Ze vonden het leuk om te zien hoe fanatiek, blij en creatief hij met zijn werk bezig is en hoe goed dat werkt. Tegelijkertijd vragen de leerlingen zich af of er zo wel een realistisch beeld van het vak gegeven wordt. Zij missen de minder leuke aspecten van het vak, het rauwe randje en hoe je als leraar omgaat met lastige situaties. Bekijk de reacties van leerlingen in de video hieronder.

Ga ook in gesprek over een baan in het onderwijs

Wil jij aan de hand van de interactieve video ook met leerlingen in gesprek over een baan in het onderwijs? Het Arbeidsmarktplatform PO maakte een toolkit met handige handleiding voor docenten om het goede gesprek hierover te voeren.

Meer lezen

De interactieve video ‘Een dag in de klas bij meester Lennart’ is onderdeel van de campagne ‘Je bent er voor de klas’. Het Arbeidsmarktplatform PO lanceerde deze campagne in 2019 om jongeren te enthousiasmeren voor een baan als leraar. Meer weten over de campagne? Ga naar pagina Je bent er voor de klas. En bekijk hier ook de video’s van bekende Nederlanders die ervaarden hoe het is om voor de klas te staan. Of ga naar de website www.voordeklasermee.nl

Ook interessant

Bekijk het overzicht