Handreiking 2021: hoe vind je leraren in Vlaanderen?

Hoe vind je leraren in Vlaanderen? Kunnen Vlaamse leraren met hun diploma aan de slag in Nederland? En wat maakt het Nederlands basisonderwijs aantrekkelijk voor Vlaamse leraren? De antwoorden op deze vragen vind je in de vernieuwde handreiking Werven in Vlaanderen. Naast praktische stappen staat er in de handreiking ook een korte toelichting op het Vlaamse onderwijssysteem en de arbeidsmarktontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen.

Steeds meer scholen in grensregio’s werven over de grens om hun vacatures te kunnen vervullen. Het Arbeidsmarktplatform PO heeft een praktische handreiking geschreven voor schoolbesturen om Vlaamse leraren te werven die in Vlaanderen blijven wonen en op een Nederlandse school willen werken.

Praktische stappen en toelichting Vlaams onderwijssysteem

De praktisch handreiking is bedoeld voor Nederlandse schoolbesturen in het basisonderwijs die geïnteresseerd zijn in het werven van Vlaamse leraren. Hierbij wordt uitgegaan van Vlaamse leraren die in Nederland komen werken, maar in Vlaanderen blijven wonen. Naast praktische stappen staat er in de handreiking ook een korte toelichting op het Vlaamse onderwijssysteem en de arbeidsmarktontwikkelingen in Nederland en Vlaanderen.

Handreiking downloaden

Wil jij meer weten over het werven van Vlaamse leraren? Download hier de handreiking Werven in Vlaanderen.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.