Hoe voer jij als schoolleider het goede gesprek? Doe mee met de enquête

Het goede gesprek tussen leidinggevende en medewerkers – zowel individueel als in teamverband – is de basis voor een professionele werkomgeving waarin met plezier wordt gewerkt. Maar wat zijn de elementen van een goed gesprek? Om die vraag te beantwoorden hebben we jouw hulp nodig! Vul de vragenlijst in en help ons om in kaart te brengen hoe het goede gesprek eruitziet.

Een ‘goed gesprek’ tussen leidinggevende en medewerker over HR-gerelateerde zaken kan bijvoorbeeld gaan over waar de medewerker tegenaan loopt, wat iemand nodig heeft en waar meer uitdaging gewenst is in de nabije toekomst. Door hier het goede gesprek met elkaar over te voeren, blijven medewerkers met plezier aan het werk. Maar wanneer is zo’n gesprek ook echt een ‘goed gesprek’? Vindt zo’n gesprek één keer per jaar plaats of regelmatig? En is het een formeel of informeel gesprek? Vertel ons wat jij belangrijk vindt!

Vul de vragenlijst in

Het Arbeidsmarktplatform PO wil bijdragen aan de bewustwording over de noodzaak en mogelijkheden van gespreksvoering over HR-gerelateerde zaken. Zowel bij leidinggevenden als medewerkers. Met deze enquête willen we antwoord geven op de volgende vragen:

  • Bij welke gesprekken is er ruimte voor het goede gesprek over HR-gerelateerde zaken?
  • Hoe voer je hier inhoudelijk het gesprek over en wat zijn elementen voor een goed gesprek? Hoe maak je vervolgens maatwerkafspraken?

Na afloop delen we de uitkomsten van de enquête en gaan we in op de elementen van een goed gesprek en hoe je deze kunt inbedden in de school. Op die manier willen we schoolleiders, maar ook medewerkers inspireren om het goede gesprek te voeren.

Doe jij ook mee met de enquête? Het invullen van de vragenlijst duurt slechts 3 tot 5 minuten.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.