Direct naar content

In memoriam Joyce Rosenthal: een vrouw met hart voor het onderwijs

Nieuws 1 februari 2022

Op 25 januari 2022 overleed Joyce Rosenthal, op 64-jarige leeftijd, toch nog onverwacht na een ziekbed. Rosenthal maakte sinds 2017 deel uit van het bestuur van het Arbeidsmarktplatform PO namens CNV Onderwijs waar zij cao-onderhandelaar en later beleidsadviseur voor het primair onderwijs was.

Rode draad in haar werk voor het Arbeidsmarktplatform PO was haar grote inzet om het lerarentekort tegen te gaan. Een kwestie van lange adem benadrukte ze altijd, waarbij het belangrijk is om te beseffen dat dit niet uitsluitend een probleem van het onderwijs is, maar iets wat de hele maatschappij aangaat. Een probleem dat alleen in gezamenlijkheid opgepakt kan worden, door regionaal samen te werken maar ook door meer havo- en vwo-scholieren te enthousiasmeren voor het onderwijs. Met een goed HR-beleid, betere beloning en begeleiding kunnen jonge leerkrachten behouden blijven voor het onderwijs, zei ze onlangs nog in een interview in het magazine Innovaties in het po van het Arbeidsmarktplatform PO.

Het bestuur en de medewerkers van het Arbeidsmarktplatform PO zullen haar inzet en persoonlijke betrokkenheid enorm missen. Ton Groot Zwaaftink, voorzitter van het Arbeidsmarktplatform PO: ‘Joyce was een verbindende bestuurder met een warme persoonlijkheid. Ze keek over grenzen heen en stond open voor andere invalshoeken en perspectieven. Ze had daarbij oog voor het grotere geheel. Het maatschappelijk belang voor goed onderwijs stond voorop. Met haar betrokkenheid, wilskracht en innemende persoonlijkheid wist ze veel te bereiken. Wij zullen haar inbreng en betrokkenheid missen. Wij wensen haar familie, vrienden en collega’s sterkte met dit grote verlies.’

Joyce Rosenthal was sociologe; zij was sinds 2014 bestuurder primair onderwijs bij CNV Onderwijs, onderdeel van CNV Collectief. Daarvoor bekleedde zij verschillende beleidsfuncties bij het hoofdbedrijfschap Detailhandel en Arbeidsvoorziening.

Ook interessant

Bekijk het overzicht