Kenniscafé PO: Zo pak je coaching aan om de onderwijskwaliteit te verbeteren

Hoe helpt coaching om de onderwijskwaliteit te verbeteren? Uit onderzoek van prof. dr .Wim van de Grift, die het lesobservatie-instrument ICALT ontwikkelde – blijkt dat coaching werkt. Tenminste: op voorwaarde dat er gecoacht wordt in de ‘zone van naaste ontwikkeling’. Leer hier meer over tijdens het tweede online Kenniscafé PO op dinsdag 20 april 2021 van 15.30 tot 16.45 uur. Kenniscafé PO is een reeks online sessies, waarin we gezamenlijk de uitdagingen op de arbeidsmarkt van het primair onderwijs onderzoeken.

Arbeidsmarktplatform PO ondersteunde het project ‘Kom kijken in de klas’. Een project waarin ervaren leraren worden opgeleid tot schoolcoach. In dit project leren leraren collega’s te observeren en te coachen met behulp van het ICALT-lesobservatie-instrument.

Een bewezen aanpak: coaching draagt bij aan de onderwijskwaliteit

Op 20 april leggen Tamar Tas – onderzoeker aan de Hogeschool Utrecht en gepromoveerd op Learning to Teach in elementry education (2020) en Wim van de Grift – hoogleraar aan de Rijksuniversiteit Groningen – je uit hoe coaching bewezen bijdraagt aan goed onderwijs. Ook spreken we met een schoolleider die het ICALT-instrument inzet op school om de professionele groei van het onderwijsteam te vergroten.

Wat is Kenniscafé PO?

Tijdens Kenniscafé PO delen we met elkaar hoe je met de uitdagingen op de arbeidsmarkt om kunt gaan. De sessies van Kenniscafé PO zijn interactief. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en om met elkaar in gesprek te gaan over het thema van de sessie. Deelname aan Kenniscafé PO is kosteloos.

Deelnemen?

Wil je deelnemen aan dit Kenniscafé PO op 20 april? Meld je dan kosteloos aan.

Meer weten?

Benieuwd naar de opbrengsten van dit Kenniscafé PO? Bekijk hier het visuele verslag. Meer weten over het project Kom kijken in de klas? Lees hier meer informatie over het creëren van een professionele leercultuur.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.