Kenniskaart generatie Z: de nieuwe generatie in het onderwijs

De zoektocht naar nieuwe leraren houdt veel schoolleiders bezig. Maar wie zijn die nieuwe leraren? Wat zoeken zij in een baan, wat vinden zij belangrijk? En hoe kun jij goed met ze samenwerken als collega’s? De generatie jongeren die zich nu voorbereidt op hun intrede op de arbeidsmarkt, wordt wel aangeduid als generatie Z. In een nieuwe kenniskaart van het Arbeidsmarktplatform PO lees je alles over deze generatie, jouw toekomstige collega’s of medewerkers.

De tijd waarin iemand geboren wordt, bepaalt sterk zijn of haar waarden en gedragspatronen. Volgens deskundigen heeft daarom elke generatie zijn specifieke kenmerken, die verschillen van die van andere generaties. Zo zijn er de stille generatie, de protestgeneratie, generatie X, de pragmatische generatie en generatie Y. De nieuwste generatie is generatie Z of de internetgeneratie. Deze jongeren betreden binnen enkele jaren de arbeidsmarkt en een deel van hen zal ook in het onderwijs gaan werken. Daarom is het handig je nu alvast in deze generatie te verdiepen.

Kenniskaart

Voor bestuurders schoolleiders en leraren ontwikkelde het Arbeidsmarktplatform PO een kenniskaart over generatie Z met enkele facts en figures. Nuttige informatie voor wie straks deze jongeren gaat werven of met ze gaat samenwerken als collega’s.

Download de kenniskaart Generatie Z.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.