Laat je inspireren door het Inspiratieboek PO

Leren van en met elkaar in deze bijzondere periode: dat is het doel van het onlangs verschenen Inspiratieboek PO. In deze publicatie vind je inspirerende praktijkverhalen en tips en adviezen voor het verder verbeteren van de onderwijskwaliteit en het beroepsimago. Een publicatie speciaal voor scholen en schoolbesturen die zich graag laten inspireren.

Het jaar 2020 zal, ook in het onderwijs, voor altijd verbonden zijn met de coronacrisis. Nadat half maart de scholen plotseling op slot gingen, is er enorm hard gewerkt om leerlingen goed onderwijs op afstand te kunnen bieden. Bijkomend voordeel van deze bijzondere situatie: het respect vanuit zowel de politiek als de samenleving voor het primair onderwijs is door de crisis toegenomen.

Interessante feiten en cijfers in het Inspiratieboek PO

Het Inspiratieboek PO is onderverdeeld in vijf thema’s: Loopbaanontwikkeling, Personeelsbeleid, Werkbeleving, Innovatie en Beroepstrots. Rondom deze thema’s vind je in het Inspiratieboek allerlei interessante feiten en cijfers uit onze onderzoeken en verkenningen. Bijvoorbeeld over gedifferentieerd loopbaanbeleid, baantevredenheid en werkdruk en anders organiseren.

Inspirerende praktijkverhalen en interviews

Daarnaast biedt het boek inspirerende praktijkverhalen en interviews met onder meer leerkrachten, schoolleiders, bestuurders en wetenschappers. Zo lees je waarom Ravi Gowrie ‘meer dan een meester’ is, waarom schoolleider Berend Cornel fluitend naar school gaat en wanneer leraar Johan Koot écht kan genieten van zijn vak. Zij delen graag hun bevindingen en komen met tal van praktische tips en adviezen. Ten slotte komt ook de coronacrisis uiteraard aan bod in het boek. Welke lessen kunnen we nu al trekken uit de afgelopen periode?

Bekijk het Inspiratieboek PO!

Een interessante publicatie kortom voor schoolleiders, leerkrachten en andere in het onderwijs werkzame professionals die zich graag laten inspireren. Download hier het Inspiratieboek PO.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.