Direct naar content

Maak het verschil: Doe mee aan het onderzoek naar de werkcontext van schoolleiders!

Nieuws 6 juni 2024

In opdracht van de cao-partijen (AOb, CNV Onderwijs, AVS, FvOv en de PO-Raad) voert het Arbeidsmarktplatform PO een onderzoek uit naar de werkcontext van schoolleiders. Om dit goed in kaart te brengen, hebben we twee vragenlijsten opgesteld: één voor schoolleiders en één voor betrokkenen rondom de schoolleiders. Doe mee aan ons onderzoek en help ons om een goed beeld te krijgen van de huidige situatie en mogelijke verbeteringen.

Vragenlijst voor schoolleiders

Wat zijn jouw verwachtingen over je rol als schoolleider en in hoeverre voldoet je werk in de praktijk aan deze verwachtingen? Wat maakt jouw functie aantrekkelijk? En welke ontwikkelingen en uitdagingen dragen hieraan bij? Hoe ervaar je de ondersteuning door bestuur, HR, financiën en ICT en sluit dit aan bij jouw behoeften?

Ben je schoolleider binnen het primair onderwijs? Deel jouw ervaringen via de online vragenlijst en help ons om de werkcontext voor schoolleiders beter te begrijpen en te verbeteren.

Vragenlijst voor andere betrokkenen

Hoe zie jij als werkgever of medeweker het werkpakket van de schoolleiders waar zij mee te maken hebben? Welke ontwikkelingen hebben invloed op het werk van de schoolleider? Waar liggen behoefte voor ondersteuning door bestuur, HR, financiën en ICT? Wat hebben schoolleiders nodig om hun werk goed te kunnen doen?
We zijn benieuwd hoe leraren, onderwijsassistenten, ondersteunend personeel, intern begeleiders, schoolbestuurders, ouders en (G)MR-leden naar de rol van schoolleiders kijken. We horen graag jullie ervaring en mening!

Ervaringen delen

Welke vragenlijst je ook kiest, het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 minuten. Je hoeft de vragenlijst niet in één keer in te vullen; je kunt de vragenlijst tussentijds opslaan en later verder gaan. Jouw input helpt ons de werkcontext van schoolleiders beter te begrijpen en te verbeteren. Alvast dank voor je deelname!

Oproep aan alle onderwijsprofessionals

Ken je schoolleiders binnen jouw netwerk? Of andere betrokkenen? Help ons om dit onderzoek onder de aandacht te brengen door deze oproep met hen te delen. Hoe meer onderwijsprofessionals en MR-leden deelnemen, hoe beter we de werkcontext kunnen begrijpen. Alvast dank voor het delen!

Ook interessant

Bekijk het overzicht