Meer werkplezier door inzet werkdrukmiddelen

Het team van RK-PC Samenwerkingsschool Balans in Den Haag heeft het geld dat het in augustus kreeg om de werkdruk te verminderen, goed gebruikt. Precies een jaar nadat minister Arie Slob het Werkdrukakkoord heeft gesloten, bespreekt hij met directeur Antoinette en docent Lianne van groep 8 hoe ze het hebben aangepakt.

Teambrainstorm

‘We waren heel erg blij toen we hoorden dat we werkdrukgeld zouden krijgen’, zeggen Antoinette en Lianne. In het team was al snel duidelijk dat het niet zo zinvol was om te praten over wat helpt om werkdruk te verminderen. ‘De oorzaak van werkdruk is voor iedereen verschillend.’ De vraag werd omgebogen in: wat helpt om ons werkplezier te verhogen? Het hele team van Balans, dat zich inmiddels kindcentrum noemt, heeft uitgebreid gebrainstormd over die vraag.

Extra mensen

Oplossingen waarover iedereen het eens was, waren onder meer: een aparte gymleerkracht voor de kleutergroepen, een extra pedagogisch medewerker in de klas zodat elke leerling echt elke dag aandacht krijgt, en Chromebooks – snelle en onderhoudsarme computers – voor leerlingen vanaf groep 4. ‘We kunnen zo beter volgen welke leerlingen aandacht nodig hebben. Ook hebben leerlingen meer vrijheid. Het werkt fantastisch’, zegt Lianne. Enorme investeringen die Balans volgens Antoinette niet had kunnen doen zonder de werkdrukmiddelen.

Beluister het gesprek van minister Slob met Balans in de Slobcast

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.