Meld je aan: online bijeenkomst over anders organiseren

Op 8 februari 2021 organiseert de PO-Raad een online uitwisselingsbijeenkomst over anders organiseren. In deze bijeenkomst deelt de PO-raad de opgedane inzichten uit het project ‘Anders Organiseren’ dat in november 2019 van start ging. Met dit project zijn innovatie- en ontwikkelvragen in de sector opgehaald. Bijvoorbeeld over een andere inzet van professionals en ondersteuners in het onderwijs en taak- en teamdifferentiatie. De online bijeenkomst vindt plaats van 13.00 uur tot 16.00 uur en is bedoeld voor bestuurders, schoolleiders, HR-beleidsmedewerkers HR, leraren en onderwijsassistenten en projectleiders.

De online bijeenkomst bestaat uit innovatie-vraagspecials en masterclasses. Tijdens verschillende innovatie-vraagspecials ga je in gesprek met projectleiders en hun collega’s over de innovatie- en ontwikkelvragen en de eerste stappen die zij hebben gezet om het onderwijs anders te organiseren. Ook is er gelegenheid om je eigen vragen in te brengen tijdens deze specials. Daarnaast zijn er vier masterclasses waar je aan kunt deelnemen:

  1. Toolkit Innovatie
  2. Anders organiseren van bestaande rollen en taken in onderwijsteams
  3. Teamgericht organiseren in het basisonderwijs
  4. Toolkit Inzet onderwijsondersteuners

Factsheet Anders Organiseren van Arbeidsmarktplatform PO

De online bijeenkomst sluit goed aan op de verkenning die Arbeidsmarktplatform eind 2020 publiceerde over anders organiseren. De resultaten uit deze verkenning zijn gepubliceerd in de factsheet ‘Verkenning Anders organiseren in het po.’ Hierin vind je een overzicht van verschillende manieren van anders organiseren, de RAP-regio’s die aan de slag zijn gegaan met anders organiseren en de meest genoemde activiteiten. Daarnaast zijn er 5 regio’s uitgelicht met concrete plannen voor anders organiseren. Bekijk hier de factsheet.

Aanmelden voor de bijeenkomst?

Deelname aan de online bijeenkomst van de PO-raad ‘Anders Organiseren’ is gratis. Bekijk hier het complete programma en meld je aan via dit formulier.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.