Meld je aan voor het leernetwerk diversiteit en inclusie

Werken aan diversiteit en inclusie kan bijdragen aan een positief werkklimaat en een beter presterend schoolteam. Om het diversiteitsbeleid praktischer vorm te geven, start het Arbeidsmarktplatform PO in 2023 met een leernetwerk diversiteit en inclusie voor schoolleiders en HR-adviseurs. Wil jij ook werk maken van een goed diversiteitsbeleid in jouw schoolorganisatie?

Het leernetwerk Diversiteit gaat van start tijdens het AVS Schoolleiderscongres

Tijdens het AVS Schoolleiderscongres op 17 maart start het Arbeidsmarktplatform PO het leernetwerk diversiteit om samen met scholen werk te maken van diversiteitbeleid. In dit leernetwerk brengen we schoolleiders en HR-adviseurs bij elkaar om hun kennis en ervaringen op gebied van diversiteit en inclusie te delen. Het doel: scholen helpen bij het aanpakken van diversiteit en inclusie en leren van elkaars vraagstukken en successen op dit gebied. Door samen te werken kunnen deelnemers oplossingen bedenken voor de gezamenlijke uitdagingen rondom diversiteit en inclusie in de volle breedte. Ook ontwikkelen we tools om het thema in de organisatie te agenderen en aan te pakken. Het Arbeidsmarktplatform PO faciliteert dit leernetwerk, onder andere door het aantrekken van interessante sprekers en deskundigen op gebied van diversiteit en inclusie.

Ook aan de slag met diversiteit in jouw schoolorganisatie? Ga met ons in gesprek tijdens het AVS Schoolleiderscongres 2023 of meld je direct aan voor het leernetwerk diversiteit en inclusie.

Meer lezen

Wil jij je alvast inlezen? Lees ons kennisdossier Diversiteit en inclusie in het primair onderwijs met inspirerende verhalen en tips om met het thema aan de slag te gaan. In het kennisdossier vind je bijvoorbeeld de literatuurstudie ‘Diversiteit in de top en bij leraren in het po’ waarin het Arbeidsmarktplatform PO onderzocht hoe het ervoor stond met de diversiteit van het personeel in het primair onderwijs in 2020.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.