Online kennisevent op 9 juni 2021 regionale samenwerking

Vanuit het AOb-gebouw in Utrecht presenteren het Arbeidsmarktplatform PO, Voion en SOM – mede mogelijk gemaakt door OCW – op woensdag 9 juni 2021 van 13:30 tot 16:30 uur het online kennisevent: voldoende én goed personeel door regionale samenwerking. 

Doelgroep

Schoolbestuurders, schoolleiders, beleidsondersteuners, hrm’ers en gmr- en OR-leden in het primair, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en penvoerders, projectleiders en -medewerkers van de RAP-regio’s.

Programma

Er is een divers programma met korte lezingen en twee rondes met interactieve deelsessies waar verschillende onderwerpen aan bod komen. Zo vertelt Louis Spaninks, directeur van CA-ICT, over wat de ICT-branche doet aan personeelstekorten en het belang van regionale samenwerking hierin. Onderwerpen zoals hybride docentschap, imago en het belang van een aantrekkelijke werkomgeving komen daarbij aan bod.

Patrick Kenis, hoogleraar Public Governance van de Tilburg University, neemt je mee in het herkennen van het belang van organisatienetwerken. Specifiek vertelt hij in welke mate de samenwerking in de RAP-regio’s echt leidt tot acties voor de aanpak van het personeelstekort en tot duurzame samenwerking.

Hans Schwartz, beleidsadviseur van zowel het Arbeidsmarktplatform PO als Voion en SOM, deelt de uitkomsten van twee verkenningen. Een verkenning naar de werking van regionale loketten en een naar regionale samenwerkingsverbanden. Bij beide verkenningen zijn succesfactoren & aandachtspunten in beeld gebracht en ‘lessons learned’ beschreven.

In een van de deelsessies gaan bestuurders uit het po, vo en mbo live met elkaar in gesprek over (S)HRM-beleid / voldoende en goed gekwalificeerd personeel. Je kunt zelf actief deelnemen aan het gesprek via de chat. Jouw vragen en opmerkingen bespreken we tijdens de sessie.
Meer weten? Bekijk het volledige programma van alle lezingen en deelsessies >>

Aanmelden

Wil je deelnemen? Meld je dan aan via het aanmeldingsformulier.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.