Direct naar content

Op naar een betere dialoog in het team

Nieuws 28 maart 2023

Weet jij als schoolleider wat er speelt in je team? Een open en veilige teamdialoog draagt bij aan de professionalisering van het team en een prettig werkklimaat. Schoolleiders hebben hierin een sleutelrol. Om schoolleiders handvatten te geven voor versterken van de teamdialoog, voerde het Arbeidsmarktplatform PO in 2022 de e-mailexpeditie uit ‘Op weg naar een betere dialoog binnen team’. De onderdelen van de expeditie zijn nu ook beschikbaar via de website.

De aanpak is specifiek gericht op professionalisering. Met een continue dialoog kom je tot gedragen teamafspraken die bijdragen aan de professionalisering van de teamleden én het team als geheel. Met als doel: een prettig werkklimaat en een groeiende leercultuur creëren. Tijdens de expeditie ontvingen deelnemers wekelijkse e-mails met bondige informatie, praktische oefeningen en handige tips voor het versterken van de teamdialoog. Deze informatie is nu voor iedereen toegankelijk.

Aan de slag met teamdialoog

In de aanpak sta jij als schoolleider centraal. Jij speelt namelijk een belangrijke rol bij de professionalisering van het team en het voeren van de teamdialoog. Je krijgt daarom handvatten aangereikt om een waarderende dialoog met het team te voeren en hen goed te begeleiden. De aanpak is gebaseerd op de theorie van Waarderende gespreksvoering (Appreciatieve Inquiry) en bestaat uit de volgende stappen:

Meer lezen

Ook aan de slag met het versterken van de dialoog in je team? Ga naar de pagina Teamdialoog. Benieuwd hoe andere schoolleiders de expeditie ervaren hebben? Lees ook het praktijkverhaal Expeditie Teamdialoog biedt waardevolle inzichten en praktische handvatten.

Ook interessant

Bekijk het overzicht