Direct naar content

Op weg naar een diverse en inclusieve schoolorganisatie: ontdek onze toolbox Diversiteit en Inclusie

Nieuws 6 september 2023

Werken aan diversiteit en inclusie is belangrijk voor het creëren van een positief werkklimaat en een beter presterend schoolteam. Om schoolorganisaties op weg te helpen, ontwikkelt het Arbeidsmarktplatform PO samen met het veld een toolbox Diversiteit en Inclusie. Deze toolbox biedt handige hulpmiddelen en instrumenten om te werken aan een diverser en inclusiever team. Met de  toolbox, ontwikkeld volgens een zevenstappenplan, krijgen scholen praktische tools om diversiteitsbeleid te concretiseren en implementeren. Voor we deze toolbox definitief maken, leggen we deze graag aan jou voor. Wij zijn benieuwd naar jouw ervaringen!

Bekijk de toolbox

Deel jouw ervaring

Sinds maart 2023 werkt het leernetwerk Diversiteit en Inclusie samen aan een meer diverse en inclusieve werkomgeving. Het netwerk wordt gefaciliteerd door het Arbeidsmarktplatform PO en is speciaal voor schoolleiders en HR-beleidsadviseurs en -medewerkers in het primair onderwijs. Met als doel om schoolorganisaties te ondersteunen bij het verder vormgeven van diversiteitsbeleid. Het leernetwerk Diversiteit en Inclusie heeft in de loop van 2023 verschillende tools ontwikkeld die ingezet kunnen worden bij het werken aan een diverser en inclusiever team. Voor we deze tools definitief aan de sector aanbieden ontvangen we graag feedback om op basis daarvan de tools aan te scherpen en nog beter passend te maken voor gebruik in de praktijk. We zijn benieuwd naar jouw ervaringen.

Deel jouw ervaring met de toolbox

Sluit je ook aan bij het leernetwerk

Wil je meer weten over diversiteitsbeleid in het onderwijs of ben je geïnteresseerd in het delen van kennis en ervaringen met andere professionals? Sluit je dan aan bij het leernetwerk! De volgende bijeenkomst staat gepland op 20 september 2023 in de omgeving van Utrecht. Samen kunnen we werken aan een inclusief onderwijsklimaat. Meld je aan.

Meer lezen

Wil je meer lezen? In de literatuurstudie ‘Diversiteit in de top en bij leraren in het po’ onderzocht het Arbeidsmarktplatform PO hoe het ervoor stond met de diversiteit van het personeel in het primair onderwijs in 2020. De verkenning Diversiteit in het primair onderwijs schetst een beeld van de inspanning van een aantal besturen en schoolorganisaties op dit thema. Lees ook ons kennisdossier Diversiteit en inclusie in het primair onderwijs met inspirerende verhalen en tips om met het thema aan de slag te gaan. Hier vind je ook alle data van de bijeenkomsten van het leernetwerk.

Ook interessant

Bekijk het overzicht