Direct naar content

Samen aan de slag met strategische personeelsplanning in jouw regio

Nieuws 14 december 2021

Voor een succesvolle aanpak van het personeelstekort in het onderwijs is samenwerking en inzicht in de personeelsbehoefte nodig. Niet alleen op team-, vestiging-, of schoolniveau, maar juist ook op regionaal en bestuursniveau. Om scholen dit regionaal inzicht te bieden, is het Scenariomodel PO uitgebreid met de module Strategische Personeelsplanning (SPP). Hiermee kun je samen met andere scholen en besturen een regionaal scenario voor strategische personeelsplanning maken.

Inzicht in personeelsbehoefte

In welke functies ontstaat er op de middellange termijn een tekort of juist een overschot? En hoe zit dat bij andere scholen en besturen in jouw regio? Om het personeelstekort of -overschot succesvol aan te pakken is regionale samenwerking én inzicht nodig. Zo kunnen scholen een gefundeerd strategisch personeelsbeleid ontwikkelen en gericht werven en matchen.

Om scholen en besturen te helpen bij het voeren van een strategisch personeelsbeleid is het Scenariomodel PO uitgebreid met de SPP-module. Met de module kunnen scholen en besturen een berekening van de formatie van de komende jaren maken. Vanaf nu kan dit ook op regionaal niveau, samen met andere scholen en besturen. Op deze manier krijg je regionaal inzicht in toekomstige personele tekorten of overschotten en kun je het beleid hierop afstemmen.

Regionale strategische personeelsplanning door RAP-regio Zeeland

Het Transfercentrum Onderwijs Zeeland biedt maatwerk op de vraag naar flexibele inzet van onderwijspersoneel in de RAP-regio Zeeland. Met de SPP-module van het Scenariomodel PO kunnen zij tot 7 jaar vooruit kijken in de personeelsbehoefte van de regio. In onderstaande video vertelt Eric Reekers, directeur van het Transfercentrum Onderwijs Zeeland, over het belang van regionale samenwerking:

‘Een heel belangrijk onderdeel van regionale strategische personeelsplanning is dat samenwerkende besturen zicht bewust zijn van dat ze samen iets kunnen bereiken als ze de handen ineenslaan. Want dan kunnen ze samen invloed uitoefenen op de arbeidsmarkt.’

Benieuwd hoe ze dat in Zeeland aanpakken? Bekijk de video hieronder:

Over het Scenariomodel PO

Het Scenariomodel PO is een online instrument dat schoolorganisaties ondersteunt bij het voeren van het strategisch personeelsbeleid. Met het model kun je zelf leerlingenprognoses en formatieramingen berekenen. Op basis van diverse scenario’s krijg je inzicht in je personeelsbehoefte en financiële ruimte.

Ga naar: www.scenariomodelpo.nl en ga direct aan de slag met regionale strategische personeelsplanning!

Ook interessant

Bekijk het overzicht