Webinarreeks Samenwerken loont

28 maart 2022: Webinar 2: ‘de Kracht van Samenwerken’

Bij de aanpak van het personeelstekort in het PO wordt steeds duidelijker dat schoolbesturen het tekort niet alleen kunnen oplossen. Het loont daarom om samen te werken. Want vaak bereik je samen meer dan alleen. Wel zijn er verschillende manieren om samen te werken. Dus ben je benieuwd hoe andere regio’s samenwerking aanpakken?

In de webinarreeks Samenwerken loont organiseert het Arbeidsmarktplatform PO meerdere online kennisdelingsbijeenkomsten op het gebied van regionale samenwerking in het kader van de RAP. De volgende bijeenkomst in de reeks is gericht op de ‘kracht van samenwerken’ en vindt digitaal plaats op maandag 28 maart 2022, van 15.30-17.00 uur. Tijdens deze bijeenkomst staat kennisdeling tussen de regio’s centraal. Want ook hier geldt: samen weten we meer. En hoe een regio vormgeeft aan samenwerking, kan weer inspirerend zijn voor een andere regio.

De kracht van samenwerken

Nynke van Miltenburg, onderzoeker van het Arbeidsmarktplatform PO, schetst op basis van een onlangs uitgevoerd onderzoek hoe scholen samenwerken met partijen buiten het primair onderwijs. Dat blijken veel verschillende partijen te zijn: van de gemeente tot de vakdocent en van de bibliotheek tot vluchtelingenwerk. Wat betekent samenwerking met al die verschillende partijen voor het onderwijspersoneel? Hoe beïnvloedt samenwerking bijvoorbeeld de werkzaamheden, organisatie van het werk en gevraagde competenties? En is onderwijspersoneel hier wel voor opgeleid?

Miriam Spierings, projectleider van RAP-regio Zuid-Kennemerland, vertelt hoe zij in haar regio projecten uitvoert met inzet van deelnemende besturen en waarbij ze afstemt binnen het SO&P- netwerk met RAP-regio Haarlemmermeer. De regio heeft bewust gekozen voor een andere aanpak en heeft ook besloten te stoppen met RTC De Beurs (een gezamenlijke vervangerspool). Miriam licht in haar verhaal deze keuzes toe en vertelt waarom de gekozen aanpak goed werkt en bovendien duurzaam is.

Webinarreeks Samenwerken loont: 

Reserveer ook alvast de volgende data en tijden voor de komende webinars in deze reeks:

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.