Wegens succes herhaald: e-mailexpeditie Teamdialoog

In januari 2022 startten acht schoolleiders uit het primair onderwijs met de eerste expeditie teamdialoog. Aan de hand van vier interactieve sessies en de gratis e-mailexpeditie ‘Op naar een betere dialoog binnen het team’ werden zij gecoacht via wekelijkse mails met bondige informatie, praktijkgerichte filmpjes, concrete opdrachten, en handige tips. Zoals een van de deelnemers aangaf: ‘Een gebruiksvriendelijke en laagdrempelige manier om samen met het team aan de slag te gaan!’

In 2022 organiseert het Arbeidsmarktplatform PO pilots voor het versterken van de dialoog binnen het team. De pilot bestaat uit een vier online trainingen teamdialoog op basis van waarderende gespreksvoering en wekelijke mails. De eerste pilot startte op 17 januari. Wil jij ook aan de slag met het versterken van de teamdialoog? Schrijf je in voor de derde of vierde pilot die in maart en april van start gaan.

Versterken van de dialoog binnen het team

De teamdialoog is een gestructureerde vorm van gespreksvoering waarin een team via een beproefd concept met elkaar spreekt over zaken als professionele ontwikkeling, resultaatafspraken of vitaliteit. Een open teamdialoog creëert een omgeving waarin niet alleen aandacht is voor elkaar en persoonlijke ontwikkeling, maar ook voor prettig samenwerken in teamverband. Zo kom je tot gezamenlijke afspraken die bijdragen aan het onderwijs en een veilig werkklimaat waarin in vertrouwen wordt samengewerkt. Als schoolleider speel je hierin een sleutelrol. Met de expeditie ‘Op naar een betere dialoog binnen het team’ van het Arbeidsmarktplatform PO krijg je handvatten voor het versterken van de teamdialoog.

Waarom deze pilots?

De ervaringen uit de pilots gebruikt het Arbeidsmarktplatform PO om de e-mailexpeditie aan te scherpen en om ervaring op te doen met deze methodiek. Op basis daarvan kan de e-mailexpeditie later voor de gehele sector worden aangeboden.

Meld je direct aan voor pilot 3 en 4

Wegens de grote animo voor pilot 1 en 2, start op 29 maart pilot 3 en op 19 april pilot 4. Ben jij een schoolleider in het primair onderwijs en wil je hieraan deelnemen? Meld je dan aan via info@arbeidsmarktplatformpo.nl.  Er is nog ruimte voor twee deelnemers in pilot 3 (start 29 maart). Of schrijf je in voor pilot 4 (start 19 april).

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.