Direct naar content

Winnaars verkiezing Leraar van het Jaar 2022 bekend

Nieuws 10 oktober 2022

Op woensdag 5 oktober – op de Dag van de Leraar – zijn de winnaars van de Leraar van het Jaar-verkiezing bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in College de Brink in Laren. Van de 12 genomineerden zijn Lennart van der Meulen (po), Steffie van der Meijden (so), Erik Ex (vo) en Dimitri van Dillen (mbo) door de vakjury benoemd tot Leraren van het Jaar 2022.

De titel Leraar van het Jaar wordt uitgereikt in vier categorieën: primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De vier winnaars zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Dat betekent dat ze het vak van leraar promoten, om zo ook jonge mensen enthousiast te maken voor het leraarschap, en dat ze zich inzetten voor belangrijke onderwijsthema’s.

Leraren van het Jaar 2022

Op 5 oktober maakten Andrew Niemeijer, voorzitter Stichting Leraar van het Jaar, en Dennis Wiersma, minister Primair en Voortgezet Onderwijs, de winnaars bekend. Voorafgaand aan de bekendmaking was er een panelgesprek tussen enkele deskundigen uit het onderwijs, leraren en leerlingen. Met als onderwerp: Welke leraar maakt de meeste impact? Volgens het panel en het publiek is dat een leraar die zorgt voor een goede sfeer in de klas, die ziet hoe het met de leerlingen gaat en die ze stimuleert en motiveert. Tussendoor verzorgde rappende meester Hidde een luchtige noot.

Lennart van der Meulen, Leraar van het Jaar po

‘Elk kind zien, is kansen creëren in een betekenisvolle, veilige leeromgeving waar je mag zijn wie je bent.’ Lennart is betrokken bij het versterken van het onderwijs op school dat de basis vindt in groei van leerlingen en leraren. Hij doet dit aan de hand van actieve en coöperatieve werkvormen en evalueert het effect van het eigen handelen. Hiermee trekt hij de stoute schoenen aan en gaat graag met de minister in gesprek.

Over de verkiezing Leraar van het Jaar

De verkiezing Leraar van het Jaar wordt sinds 1999 jaarlijks georganiseerd door de Stichting Leraren van het Jaar. Met de verkiezing wil de stichting het vakmanschap en de passie van leraren voor het onderwijs zichtbaar maken en zo leraren een welverdiend podium geven.

Ook interessant

Bekijk het overzicht