Direct naar content

Winnaars verkiezing Leraar van het Jaar 2023 bekend

Nieuws 5 oktober 2023

Op donderdag 5 oktober – op de Dag van de Leraar – zijn de winnaars van de verkiezing Leraar van het Jaar bekendgemaakt tijdens een spannende ontknoping. Van de 12 genomineerden zijn Cora Posthumus (po), Magda Pattiiha (so), Pieter Uittenboogaard (vo) en Lieke Brugman (mbo) door de vakjury benoemd tot Leraren van het Jaar 2023. Demissionair minister van Primair en Voortgezet Onderwijs, Mariëlle Paul, en voorzitter Stichting Leraar van het Jaar, Andrew Niemeijer, reikten de titels uit en feliciteerden de winnaars.

De titel Leraar van het Jaar wordt uitgereikt in vier categorieën: primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. De vier winnaars zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Dat betekent dat ze het vak van leraar promoten, om zo ook jonge mensen enthousiast te maken voor het leraarschap, en dat ze zich inzetten voor belangrijke onderwijsthema’s.

Cora Posthumus, Leraar van het Jaar primair onderwijs

Cora is ambassadeur voor het onderwijs in het algemeen, maar in het bijzonder voor een specifiek onderdeel. Ze is een inspiratiebron voor jonge, potentiële en huidige leraren én voor mensen die in het onderwijs gewerkt hebben. Een van de juryleden is dusdanig geraakt door deze leraar, dat diegene overweegt om weer zelf les te gaan geven.

Cora heeft een concrete missie en heeft duidelijk voor ogen wat ze het komende jaar als Leraar van het Jaar wil bereiken. Niet alleen voor de kinderen op de eigen school, maar voor alle kinderen in Nederland. De impact die ze als leraar heeft, is meteen zichtbaar. De jury zag en voelde dan ook de liefde die de juf voor de kinderen heeft.

Over de verkiezing Leraar van het Jaar

De verkiezing Leraar van het Jaar wordt sinds 1999 jaarlijks georganiseerd door de Stichting Leraren van het Jaar. Met de verkiezing wil de stichting het vakmanschap en de passie van leraren voor het onderwijs zichtbaar maken en zo leraren een welverdiend podium geven.

Ook interessant

Bekijk het overzicht