Direct naar content

Regionale arbeidsmarktanalyses primair onderwijs 2022

De arbeidsmarkt in het primair onderwijs is de afgelopen jaren snel veranderd. De tijd dat het voor (startende) leraren moeilijk was om een baan als leraar te vinden, is voorbij. De personeelstekorten in de sector zijn een groot en groeiend probleem. Omdat de arbeidsmarkt in het primair onderwijs een sterk regionaal karakter heeft, verschilt dit probleem per regio.

Om je een goed beeld te geven van de arbeidsmarkt in jouw regio heeft het Arbeidsmarktplatform PO 18 regionale arbeidsmarktanalyses opgesteld met cijfermatige ontwikkelingen en toelichtingen.

[15:34] Bob de Jong

Meer regionale cijfers?

Wil je meer informatie over de arbeidsmarkt in jouw regio? Zoek je specifieke informatie voor jouw school, bestuur of samenwerkingsverband? Het Arbeidsmarktplatform PO helpt je graag. Neem contact met ons op.

Tip: gebruik van één van onze instrumenten, zoals het Scenariomodel PO. Via het Scenariomodel PO kun je zelf een berekening maken van de benodigde formatie op je school voor de komende jaren. Door deze gegevens te combineren met de leerlingenprognose zie je op tijd of je schoolbestuur of -locatie te maken krijgt met over- of ondercapaciteit.