Wat draag jij bij?

Imagocampagne voor beroep leraar primair onderwijs

‘Wat draag jij bij?’ Dat is de vraag die leraren beantwoorden aan het slot van hun videoverhalen als onderdeel van de imagocampagne voor het beroep leraar in het primair onderwijs.

In de imagocampagne staat het gesprek over de waarde van leraarschap in het primair onderwijs centraal. Met de trots en motivatie van leraren als inzet, streeft de campagne naar een beter imago van het beroep leraar, specifiek onder potentiële zij-instromers en herintreders. De komende twee jaar verspreidt het Arbeidsmarktplatform PO via de online campagne ‘Wat draag jij bij?’ ruim 20 videoverhalen van leraren. Anderen kunnen met hun verhalen aanhaken.

Ieder een eigen verhaal

Om kinderen iedere dag goed onderwijs te geven, zijn door de vele vacatures meer collega’s met hart voor het onderwijs nodig. Leraren willen allemaal het beste voor de kinderen en ze hebben elk een eigen verhaal. De videoverhalen laten zien waarin iedereen het verschil maakt. Zo zegt leraar Nol: ‘Ik bied kinderen uit oorlogssituaties veiligheid en stabiliteit, waardoor ze tot leren kunnen komen.’ En vakgenoot Lian zegt weer: ‘Ik maak leerlingen spelenderwijs enthousiast voor wetenschap en technologie.’

Beweging op gang brengen met #watdraagjijbij

De campagne wil een positieve beweging op gang brengen. De campagne roept leraren, schoolleiders en pabo-studenten op hun trots te tonen met eigen video’s op Facebook en YouTube via de hashtag #watdraagjijbij. Waarom is je vak zo mooi, wat doet jouw leraar erg goed of wat draagt hij of zij bij aan de ontwikkeling van je kinderen? Zo krijgen leraren de waardering en de aandacht die ze verdienen. En Nederland een beter beeld wat het beroep inhoudt.