Loopbaan

Wat zijn effectieve vormen van professionalisering voor leraren? Hoe kunnen masteropgeleide leerkrachten het beste bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs? Wat leren we van praktijkgericht onderwijsonderzoek? Schoolleiders experimenteren met verschillende manieren van leiding geven aan verandering. Wat kan een regionaal buddy netwerk voor invallers betekenen? Bekijk deze en andere onderwerpen op het gebied van loopbaanontwikkeling.

loopbaan ontwikkeling (Onderwijsatlas, 2019)
Onderwijsatlas 2019, Hoofdstuk 6

Opleiden

Verder studeren en tegelijkertijd werkervaring opdoen. Als startend of ervaren leerkracht je master halen. Je competenties verder ontwikkelen voor passend onderwijs. Vernieuwend leiderschap. Behoorlijk wat verschillende ambities en mogelijkheden passen onder de noemer ‘opleiden’. Er zijn er nog veel meer.

Website loopbaanlerarenpo.nl maakt mogelijkheden inzichtelijk

Een baan in het primair onderwijs biedt veel kansen om jezelf te ontwikkelen en te groeien als professional. Op de website loopbaanlerarenpo.nl vind je verhalen, handvatten en concrete tools om inzicht te geven in de loopbaanperspectieven van leraren. Ook als hr-professional of leidinggevende vind je hier handige instrumenten om leraren beter te begeleiden bij het maken van loopbaankeuzes.

Infographic Leren en Ontwikkelen (1)