Vragenuur: antwoord op jouw vragen over het maken van strategische personeelsplanningen op regionaal niveau (RAP)

Hoe groot is het personeelstekort op scholen in jouw RAP-regio in 2023/2024? En hoe ziet dat tekort eruit voor volgend jaar? Met het Scenariomodel PO krijg je inzicht in huidige en aankomende tekorten. Ook op regionaal niveau. Op 20 januari 2023 van 09.00 tot 10.00 uur organiseert het Arbeidsmarktplatform PO speciaal voor projectleiders Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP), HR-medewerkers en andere geïnteresseerden een gratis online vragenuur over het Scenariomodel PO. Tijdens het vragenuur beantwoorden we al jouw vragen over het Scenariomodel PO en hoe je dit model kunt gebruiken bij de strategische personeelsplanning in jouw RAP-regio. Zorg voor een vliegende start van het nieuwe jaar en meld je aan voor het online vragenuur.

Het vragenuur is interessant voor projectleiders Regionale Aanpak Personeelstekort. Ook is dit vragenuur voor: schoolleiders, beleidsadviseurs onderwijs en HR-medewerkers die zich bezighouden met strategisch personeelsbeleid en/of regionale samenwerking.

Introductie Scenariomodel PO

Met het Scenariomodel PO krijg je beter zicht op de toekomst van jouw school. In onderstaande video wordt een introductie gegeven van het Scenariomodel PO en leer je hoe het model is opgebouwd.

Module Regionale Strategische Personeelsplanning (SPP)

Met de module Regionale Strategische Personeelsplanning (SPP) krijg je inzicht in de toekomstige personeelsbehoefte in jouw regio. Voor deze prognose worden vraag en aanbod in de komende jaren met elkaar vergeleken. Bekijk hieronder hoe je dit als beheerder van de regionale SPP binnen jouw regio aanpakt:

In deze stap-voor-stap beschrijving lees je hoe je gemakkelijk en snel inzicht krijgt in de toekomst van de scholen en schoolbesturen in jouw regio. Hoe verder je de stappen doorloopt, hoe specifieker de informatie wordt omdat je zelf aan de knoppen draait. Tip: print deze uitleg, zodat je het makkelijk terug kan lezen.

Aan de slag met regionale SPP?

Wil je ook aan de slag met regionale SPP in jouw RAP-regio? Kom dan naar het online vragenuur op 4 november en krijg antwoord op al jouw vragen.

Meld je kosteloos aan.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.