Direct naar content

Leraren van het jaar 2024 primair onderwijs: Roos van der Linden en Roos Hoornick

Nieuws 8 oktober 2024

Roos van der Linden (po) en Roos Hoornick (so) zijn winnaars van de verkiezingen van de Leraar van het jaar 2024 voor het primair onderwijs. Op donderdag 3 oktober maakten Mariëlle Paul, staatssecretaris Funderend Onderwijs en Emancipatie en Andrew Niemeijer, voorzitter Stichting Leraar van het Jaar, de namen bekend.

De leraren zijn een jaar lang het gezicht van de beroepsgroep en ambassadeur binnen hun sector. Dat betekent dat ze gedurende het jaar impact maken door op verschillende momenten het onderwijsvak te promoten en zich in te zetten voor thema’s die de kwaliteit van de beroepsgroep raken.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden uit de 12 genomineerden in totaal vier Leraren van het jaar gekozen. Naast Roos van der Linden voor het primair onderwijs en Roos Hoornick voor het speciaal onderwijs zijn dat Arash Mortezavy voor het voortgezet onderwijs en Eline Gerritsen voor het mbo. Enkele highlights uit het juryrapport.

Roos van der Linden: kansengelijkheid, diversiteit en inclusie

Roos van der Linden (De Regenboog, Utrecht) heeft naast haar passie voor goed onderwijs, een heldere missie die ze uitdraagt. Zij weet die op rustige, overtuigende en ontroerende wijze over te brengen. De jury is onder de indruk van de wijsheid van deze jonge leraar. De leerlingen leren niet alleen van háár, maar zij ook van hen. Continu leren en samenwerking met ouders zijn voor haar belangrijk. Zij wil haar leerlingen klaarstomen voor een mooie diverse maatschappij. Deze Leraar van het Jaar gaat zich inzetten voor kansengelijkheid, diversiteit en inclusie. En een leuke bijkomstigheid is dat de winnaar net zo oud is als het fenomeen Leraar van het Jaar, namelijk 25 jaar.

Roos Hoornick: meer kansengelijkheid door inclusiever onderwijs

Roos Hoornick (De Ortolaan; Roermond) wordt door haar leerlingen, haar collega’s en de ouders op handen gedragen. Daarnaast straalt zij uit hoe mooi en leuk het is om in het onderwijs te werken. Zij heeft een groot hart voor het speciaal onderwijs en wil met meer kansengelijkheid werken aan inclusiever onderwijs. Met heel veel respect voor de andere kandidaten heeft de jury gekozen voor deze leraar met het minst gepolijste taalgebruik. Haar levensmotto is ‘je mag ondeugend zijn, maar niet liegen’.

Over de verkiezing Leraar van het Jaar

De verkiezing Leraar van het Jaar wordt sinds 1999 jaarlijks georganiseerd door de Stichting Leraren van het Jaar. Met de verkiezing wil de stichting het vakmanschap en de passie van leraren voor het onderwijs zichtbaar maken en zo leraren een welverdiend podium geven.

Ook interessant

Bekijk het overzicht