HAN Educatie Collegetour: in gesprek met zij-instromer Merel van Vroonhoven

Ze is de misschien wel bekendste zij-instromer van Nederland in het speciaal onderwijs: Merel van Vroonhoven. Tijdens de online HAN Educatie Collegetour, op donderdag 3 december, vertelt de voormalig bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) over haar bijzondere overstap.

Van Vroonhoven was bestuursvoorzitter van april 2014 tot september 2019. Vorig jaar besloot ze haar functie bij de AFM te verruilen voor het leraarschap in het speciaal onderwijs. Momenteel volgt ze een tweejarige opleiding aan de pabo.

Divers palet aan onderwerpen

Tijdens de online Collegetour wordt Van Vroonhoven geïnterviewd door een student van de HAN-lerarenopleidingen. Hoe ervaart zij deze bijzondere overstap naar het onderwijs? En: welk advies geeft zij het kabinet over de aanpak van het lerarentekort?

Aan bod komen onder meer Vroonhovens drijfveren, leiderschap, het speciaal onderwijs, en de aansluiting van de pabo op de dagelijkse onderwijspraktijk. Ook krijgen bezoekers van deze online bijeenkomst de gelegenheid om aanvullende vragen te stellen.

Alvast inspiratie opdoen? 

Afsluiting van een bijzonder jaar

Met gast Merel van Vroonhoven sluiten de lerarenopleidingen van de HAN een bijzonder jaar met Collegetours af. Eerder waren onder meer Öczan Akyol, Pieter Derks en Splinter Chabot te gast. Steeds met hetzelfde doel: leraren in opleiding, lerarenopleiders en leraren uit het basisonderwijs en middelbaar onderwijs samenbrengen en in gesprek laten gaan met rolmodellen.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.