Inspirerende loopbaanverhalen van onderwijsassistenten en lerarenondersteuners gezocht!

De inzet en loopbaanmogelijkheden van onderwijsassistenten en lerarenondersteuners zijn groter en gevarieerder dan gedacht. Dat blijkt uit een verkenning van het Arbeidsmarktplatform PO. Om de open dialoog over ontwikkelingsmogelijkheden te stimuleren, brengen we de komende periode praktijkvoorbeelden van onderwijsondersteunend personeel (OOP) in beeld. Dat doen we door OOP’ers zélf aan het woord te laten over hun ontwikkelingsmogelijkheden. Ken jij of ben jij een onderwijsassistent of lerarenondersteuner met een inspirerend loopbaanpad? Deel jouw verhaal! We gaan daarover graag met je in gesprek.

Onderwijsassistenten en lerarenondersteuners zijn de afgelopen jaren een steeds belangrijkere rol gaan spelen op scholen. Hun inzet is sinds 2017 met maar liefst 50 procent gestegen. Uit een verkenning van het Arbeidsmarktplatform PO naar de inzet en loopbaanpaden van onderwijsondersteuners blijkt dat er een breed scala aan loopbaanmogelijkheden bestaat. Dat is goed nieuws, want een aantrekkelijke werkomgeving met voldoende ruimte voor professionele ontwikkeling is essentieel om medewerkers te behouden voor het onderwijs.

Deel jouw verhaal en inspireer anderen

Door verhalen in beeld te brengen, willen we schoolleiders, schoolbestuurders en HR-adviseurs inspireren en stimuleren om de loopbaanmogelijkheden van OOP’ers (verder) vorm te geven. Ken jij of ben jij een onderwijsassistent of lerarenondersteuner met een inspirerend loopbaanpad? Deel het met ons via info@arbeidsmarktplatformpo.nl en we nemen contact met je op.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.