Jeroen maakt de overstap van bank naar klas

Jeroen van Diem werkt nu nog bij ABN Amro, maar maakt straks de overstap naar het basisonderwijs. Vanaf 1 maart gaat hij de helft van zijn werktijd meelopen op scholen en per 1 september gaat hij aan de slag als zij-instromer. Deze overstap is mogelijk door het convenant ‘Aan de slag voor de klas’, waarin banken, verzekeraars en onderwijspartijen samenwerken.

Afgelopen zomer begon het bij Jeroen te kriebelen. ‘Ik dacht: ik heb best veel bereikt, maar wat nu? Ik wilde meer zingeving in mijn werk. Mensen trainen, coachen en inspireren was altijd al een ‘rode draad’ in mijn werk, ook privé. En ook bij de bank staan de ontwikkelingen niet stil. Dus toen kwam het in me op om daar wat mee te doen.’

Convenant ‘Aan de slag voor de klas’

Jeroens werkgever, ABN Amro, doet mee aan het convenant ‘Aan de slag voor de klas’, dat in februari 2019 is getekend. Onderwijspartijen, banken en verzekeraars hebben in het convenant afgesproken dat medewerkers uit de financiële sector die willen overstappen naar het onderwijs, hierbij begeleiding op maat krijgen. De financiële sector kan op deze manier medewerkers een nieuw carrièreperspectief bieden in een tijd van personeelsoverschot. En het onderwijs kan deze zij-instromers goed gebruiken om het lerarentekort tegen te gaan.

Concreet betekent het convenant voor Jeroen dat zijn werkgever hem ondersteunt bij zijn oriëntatie op een baan in het onderwijs en bij de overstap. Hij volgde samen met collega’s de 3-daagse workshop ‘Zin in lesgeven’ en raakte overtuigd van zijn keuze. De komende maanden krijgt hij de ruimte om 50% van zijn werktijd mee te lopen op scholen. Zo kan hij de school uitkiezen die bij hem past.

Benieuwd naar heel het verhaal van Jeroen? Je leest het in een artikel op de site van de NvB (Nederlandse Vereniging van Banken).

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.