Maak kennis met het Scenariomodel PO

Hoe groot is het personeelstekort in jouw schoolorganisatie? En hoe ziet dat tekort eruit voor volgend jaar? Met het Scenariomodel PO krijg je inzicht in huidige en aankomende tekorten. Ook op regionaal niveau. Op 5 oktober van 14.00 tot 15.00 uur organiseert het Arbeidsmarktplatform PO een gratis online vragenuur over het Scenariomodel PO. Tijdens het vragenuur beantwoorden we al jouw vragen over het Scenariomodel PO en hoe je dit model kunt gebruiken bij de strategische personeelsplanning van jouw schoolorganisatie. Wil jij erbij zijn?

Introductie Scenariomodel PO

Met het Scenariomodel PO krijg je beter zicht op de toekomst van jouw school. In onderstaande video wordt een introductie gegeven van het Scenariomodel PO en leer je hoe het model is opgebouwd.

Basisprognoses inzien

Met het model kun je verschillende basisprognoses op bestuurs- school- en vestigingsniveau inzien en downloaden. Hoe je dit doet zie je in onderstaande video.

Zelfgemaakte scenario’s doorrekenen

Naast basisprognoses kun je ook zelfgemaakte scenario’s doorrekenen. Met een persoonlijke inlogcode voor het maken van scenario’s kun je aannames achter de prognoses, zoals bevolkingsgroei of het marktaandeel in wijken, met lokale kennis en schoolspecifieke gegevens bijstellen. Ook kun je een rapport maken voor Strategische Personeelsplanning. Hoe je dit doet ontdek je in onderstaande video.

Module Strategische Personeelsplanning (SPP)

Met de module Strategische Personeelsplanning (SPP) krijg je inzicht in jouw personeelsbehoefte in de toekomst. Voor deze prognose worden vraag en aanbod in de komende jaren met elkaar vergeleken. Bekijk hieronder hoe je dit aanpakt.

In de stap-voor-stap beschrijving lees je hoe je gemakkelijk en snel inzicht krijgt in de toekomst van jouw school(bestuur). Hoe verder je de stappen doorloopt, hoe specifieker de informatie wordt omdat je zelf aan de knoppen draait. Tip: print deze uitleg, zodat je het makkelijk terug kan lezen.

Aan de slag met het Scenariomodel PO?

Wil jij ook aan de slag met het Scenariomodel PO? Kom dan naar het online vragenuur op 5 oktober en krijg inzicht in de werking van de tool. Meld je kosteloos aan.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.