Online bijeenkomst Behoud van medewerkers door coaching en het bieden van loopbaanperspectief

Op 29 september van 15.00 tot 17.00 uur organiseert het Arbeidsmarktplatform PO de bijeenkomst  ‘Behoud van medewerkers door het bieden van loopbaanperspectief en coaching’. Verschillende RAP-regio’s ondernemen activiteiten die gericht zijn op het behoud van medewerkers. Tijdens deze online bijeenkomst zetten we twee activiteiten uit twee verschillende RAP-regio’s in de schijnwerpers.

RAP-regio’s in de schijnwerpers

RAP-regio Noord Limburg (en ook RAP-regio Zuid-Limburg) heeft de afgelopen twee jaar ervaring opgedaan met het aanbieden van coaching voor alle medewerkers via het platform van de regio onderwijspoinlimburg.nl. Frank Bruijenberg, projectleider RAP, vertelt op welke manier ze in RAP-regio Noord Limburg de coaches hebben ingezet, welke werkwijze ze hebben gevolgd, welke voorwaarden ervoor nodig zijn, wat de resultaten zijn en hoe dit bijdraagt aan het behoud van medewerkers.

RAP-regio Achterhoek/Oost-Nederland heeft voor het behoud van medewerkers een Loopbaancentrum ingericht. Gerard Couprie, projectleider RAP, neemt je mee in de ontwikkeling van het Loopbaancentrum in Oost Nederland. Ook betrekt hij hierbij zijn ervaringen bij het loopbaancentrum van Transvita in Utrecht. Hij vertelt wat de visie is van de samenwerkende besturen, wat het oplevert en aan welke voorwaarden je moet voldoen om zo’n loopbaancentrum tot een succes te maken.

Reflecteren

In het tweede deel van de bijeenkomst reflecteren we met elkaar op deze twee voorbeelden uit de regio. Je kunt vragen stellen aan de sprekers en we wisselen met elkaar uit wat je nog meer kunt doen om te zorgen dat de medewerkers die je hebt behouden blijven voor het onderwijs.

Aanmelden

De online bijeenkomst Behoud van medewerkers door het bieden van loopbaanperspectief en coaching vindt plaats op donderdag 29 september van 15.00 tot 17.00 uur. Wil jij erbij zijn?

Op donderdag 10 november 2022 is van 15.00-17.00 uur de volgende online bijeenkomst van de RAP. Dan gaan we  in op de medewerkersreis. Je kunt je hier alvast voor aanmelden. Nadere informatie volgt zo spoedig mogelijk.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.