VR-sessies enthousiasmeren jongeren voor het vak leraar

In het hele land worden VR-sessies georganiseerd om het leraarschap te promoten onder jongeren. Deze VR-sessies zijn onderdeel van de campagne ‘Voor de klas ermee’ van het Arbeidsmarktplatform PO.  Tijdens een VR-sessie kijken jongeren door de ogen van meester Jasper. Zo kunnen ze ervaren hoe het is om een dag les te geven. De doelgroep van de VR-sessies zijn jongeren tussen 15 en 20 jaar. De eerste sessies vonden plaats in de bibliotheek van Breda en Amsterdam.

“Grappig dat ik nooit heb nagedacht over lerares worden, het komt niet echt bij mij of m’n vriendinnen op ofzo. Ik ga snel kijken naar de opleidingsmogelijkheden.”

Tijdens een VR-sessie ervaart de deelnemer hoe het is om pleinwacht te zijn, hoe het is om leerlingen te begeleiden en om streng op te treden tegen leerlingen die tijdens de les met hun telefoon spelen. De eerste reacties zijn positief. Veel jongeren moesten even bijkomen na de VR-sessies. Ook waren de sessies een mooie aanleiding voor een gesprek. Zo kunnen de jongeren na een VR-sessie met hun vragen terecht in de bibliotheek maar ook op de site en via een chatbot. Het doel is om de jongeren te enthousiasmeren voor het beroep van leraar in het primair onderwijs.

“Ik vond het leuk om te ervaren. Het doet je realiseren dat je je aandacht goed moet verdelen over de verschillende leerlingen.”

Toekomstige VR-sessies

Er staan nog minimaal acht sessies op de planning. Zo is er binnenkort nog een aantal middelbare scholen aan de beurt. Wil je hier meer over weten? Ga dan naar www.voordeklasermee.nl.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.