Kenniscafe PO

Kom meer te weten over de uitdagingen in het po

Kenniscafé PO is een reeks online sessies, waarin we samen de uitdagingen op de arbeidsmarkt van het primair onderwijs onderzoeken. In anderhalf uur krijg je antwoord op jouw arbeidsmarktvraagstuk. Tijdens iedere sessie bespreken we de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek of publicatie en komen er aansprekende praktijkvoorbeelden aan bod. Ook delen we met elkaar hoe je met de uitdagingen op de arbeidsmarkt om kunt gaan. De sessies van Kenniscafé PO zijn interactief. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen en om met elkaar in gesprek te gaan.

Kenniscafés in 2022

In 2022 vinden er verschillende online kenniscafés plaats.

  • 17 februari 2022: Samenwerken loont: Zich op cijfers, aan de slag met strategische personeelsplanning in de regio
    In het kader van ‘Samenwerken loont’ organiseert het Arbeidsmarktplatform PO op donderdag 17 februari van 14.30 tot 17.30 een online sessie over (regionale) strategische personeelsplanning (SPP) en het Scenariomodel PO. Tijdens het webinar krijg je uitleg over de verschillende aspecten van regionaal strategisch personeelsbeleid. Ook laten we zien hoe je met de vernieuwde SPP-module van het Scenariomodel PO richting kunt geven aan dit beleid en het verder kunt onderbouwen. Meer informatie vind je hier.

  • 8 maart 2022: Geannuleerd – webinar Toepassing ICALT-instrument bij lesobservatie
    Op dinsdag 8 maart van 15.30 tot 17.00 organiseert het Arbeidsmarktplatform PO een webinar over de toepassing van het ICALT-instrument: een evidence based lesobservatie-instrument. Helaas kan het webinar niet doorgaan en is deze geannuleerd. Een aantal deelnemers gaf aan geinteresseerd te zijn in het onderwerp, maar niet op het geplande moment aanwezig te kunnen zijn. Momenteel wordt gewerkt aan een vorm om de informatie uit het webinar in gewijzigde vorm aan te bieden, die beter aansluit bij de wens van deelnemers. We houden je hiervan op de hoogte.
  • 28 maart 2022: Samenwerken loont: Samenwerken om tekorten aan te pakken
    In het kader van ‘Samenwerken loont’ organiseert het Arbeidsmarktplatform PO op maandag 28 maart van 15.00 tot 17.00 uur een online sessie over (regionale) samenwerking om tekorten aan te pakken. Meer informatie volgt.

  • 27 juni 2022: Twee weten meer dan één: geleerde lessen van de RAPIn het kader van ‘Samenwerken loont’ organiseert het Arbeidsmarktplatform PO op maandag 27 juni van 13.00 tot 17.00 een fysieke bijeenkomst over de geleerde lessen van de Regionale Aanpak Personeelstekort (RAP). Meer informatie volgt.

Voor wie is Kenniscafé PO interessant?

Kenniscafé PO is interessant voor bestuurders, schoolleiders, (beleids)medewerkers HR en andere professionals werkzaam in het primair onderwijs. Ook beleidsmakers en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom om aan te sluiten bij het Kenniscafé PO.

Stel je eigen programma samen

Je kiest zelf aan welke sessies je deelneemt. Je kunt ervoor kiezen om je aan te melden voor alle Kenniscafés of slechts één of enkele.

Inschrijven

Wil jij deelnemen aan één of meerdere sessies van Kenniscafé PO? Schrijf je dan nu in.