Direct naar content

De landelijke arbeidsmarkt in beeld: Arbeidsmarktanalyse primair onderwijs 2024 nu beschikbaar

Nieuws 16 september 2024

Hoe ziet de arbeidsmarkt in het primair onderwijs er in 2024 uit? Stromen er meer of juist minder pabostudenten in? Hoe is de verhouding tussen het aantal schoolleiders, leraren en onderwijsondersteuners? En hoe tevreden zijn de onderwijsprofessionals met hun baan? Met de jaarlijkse Arbeidsmarktanalyse primair onderwijs biedt het Arbeidsmarktplatform PO inzicht in de strategische kansen en knelpunten op de onderwijsarbeidsmarkt. De nieuwe editie is vanaf 16 september beschikbaar.

Nieuw dit jaar is dat elk hoofdstuk afsluit met een paragraaf Wat betekent dit voor jouw beleid?, zodat schoolleiders, bestuurders en HR-adviseurs handvatten krijgen om door de complexe arbeidsmarkt te navigeren.

Bekijk de Arbeidsmarktanalyse

De arbeidsmarkt in een oogopslag

Elk hoofdstuk start met een infographic met de belangrijkste feiten en cijfers. Download hieronder de infographics voor een visuele samenvatting van de cijfers.

 

Bekijk ook de hele Arbeidsmarktanalyse primair onderwijs 2024 hieronder en ontdek alles wat je wilt weten over de landelijke onderwijsarbeidsmarkt.

Ook interessant

Bekijk het overzicht