Hoe coaching helpt om de onderwijskwaliteit te verbeteren: een bewezen aanpak

Het tweede Kenniscafé PO op 20 april 2021 stond in het teken van coaching. Samen met de ruim 30 aanwezige deelnemers bespraken we hoe coaching van leraren helpt om de onderwijskwaliteit te verbeteren. Tamar Tas, projectleider van het project Begeleiden van Beter Leren Lesgeven, vertelde over hoe je het ICALT-lesobservatie-instrument kunt inzetten om studenten te helpen bij het zetten van de volgende stap in hun ontwikkeling. Maar niet alleen studenten hebben baat bij de methodiek, ook ervaren leraren kunnen hiermee hun leerkrachtvaardigheden versterken. Dat blijkt uit het onderzoek dat Wim van de Grift deed vanuit het Arbeidsmarktplatform PO onder de naam Kom kijken in de klas.

De uitkomsten van het gesprek zijn gebundeld in een visueel verslag. Bekijk hieronder het visuele verslag van de bijeenkomst of download het visuele verslag als PDF-document.

Meer informatie over het ICALT-lesobservatie-instrument?

Wil je meer weten over de presentaties tijdens het tweede Kenniscafé PO? Download hier de presentatie van Tamar Tas met de belangrijkste resultaten van coaching met ICALT bij pabostudenten. En download hier de presentatie van Wim van de Grift over de effecten van coaching van ervaren leraren in hun zone van naaste ontwikkeling. Lees hier meer informatie over het project Kom kijken in de klas en het ICALT-lesobservatie-instrument.

Volgende sessie Kenniscafé PO: oktober

Het Kenniscafé PO is een reeks online sessies waarin we onderzoek en praktijk aan elkaar verbinden. De eerstkomende sessie vindt plaats op 5 oktober 2021.


Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.