Arbeidsmarktinformatie hoofdlijnen aanpak lerarentekort nu in beeld

Arbeidsmarktplatform PO heeft alle arbeidsmarktinformatie over de zes hoofdlijnen van de landelijke aanpak van het lerarentekort in kaart gebracht. Van alle zes hoofdlijnen vind je uitgebreide analyses met kwantitatieve en kwalitatieve gegevens. Zo kun je informatie inzien over bijvoorbeeld de instroom en uitstroom van de lerarenopleidingen, beloning en carrièreperspectief van leraren en het behoud van leraren voor het vak. Want hoe tevreden zijn leraren met hun baan? Wat zijn de redenen van ziekteverzuim onder leraren? En welke obstakels en kansen ervaren zij-instromers voor en tijdens hun opleidingstraject? Aan de hand van onderzoek en statistieken geeft de website hier inzicht in.

Het lerarentekort is een complex probleem, waar geen pasklare oplossing voor is. Om de sector te ondersteunen bij het maken van keuzes, heeft Arbeidsmarktplatform PO alle arbeidsmarktinformatie over het lerarentekort onderzocht en gepubliceerd. De leidraad hierin zijn de zes hoofdlijnen van de landelijke aanpak van het lerarentekort.

Zes hoofdlijnen landelijke aanpak

De zes hoofdlijnen van de landelijke aanpak van het lerarentekort zijn:

Uitbreide analyses per hoofdlijn

Iedere hoofdlijn bestaat uit een aantal subcategorieën, waar je alle relevante informatie over dit onderdeel kunt vinden. Zo ontstaat een totaalbeeld van de arbeidsmarkt in het primair onderwijs nu en vooruitblik op de toekomstige arbeidsmarkt. Op basis van de informatie kun je aan de slag met (regionaal) beleid en strategische personeelsplanning. Ga naar de overzichtspagina Lerarentekort: trends en achtergronden en bekijk alle analyses.

Download hier de factsheet Lerarentekort: trends en achtergronden

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.