Diversiteit in het primair onderwijs: hoe geef je diversiteit een plek op school?

Het derde Kenniscafé PO op 5 oktober 2021 stond in het teken van diversiteit. Samen met de deelnemers bespraken we hoe je diversiteit een plek op school geeft. Hanane Abaydi, sociaal ondernemer bij FDBCK en inclusie-expert bij IZI Solutions, liet zien hoe je vanuit verbondenheid de transformatie kunt maken naar een diverse en inclusieve werkomgeving. Aan de hand van inspirerende voorbeelden maakte ze duidelijk dat gelijkwaardigheid en integraliteit centraal staan in de transitie naar een regeneratieve organisatie. Daarnaast bespraken we een voorbeeld van diversiteit op school in de praktijk: Hanane is namelijk mede-initiatiefnemer van de interculturele basisschool Waldorf aan de Werf. Tot slot gingen we in op de belangrijkste conclusies van de verkenning ‘Diversiteit in het primair onderwijs’ door het Arbeidsmarktplatform PO dat binnenkort verschijnt.

De uitkomsten van het gesprek zijn gebundeld in een visueel verslag. Bekijk hieronder het visuele verslag van de bijeenkomst of download het visuele verslag als PDF-document.

Meer informatie over diversiteit in het po?

Wil je meer weten over diversiteit in het primair onderwijs? Het afgelopen jaar voerde het Arbeidsmarktplatform PO een verkenning naar de diverse samenstelling van personeel, bestuur en toezicht in het primair onderwijs uit. Binnenkort publiceren we de verkenning op onze website. Daarnaast organiseren we in november een dialoogsessie met schoolleiders en schoolbesturen waarin we de uitkomsten van de verkenning bespreken en een routekaart presenteren.

Houd onze website en LinkedIn-pagina goed in de gaten voor updates rondom de publicatie van de verkenning en de dialoogsessie.

Volgende sessie Kenniscafé PO: 25 november 2021

Het Kenniscafé PO is een reeks online sessies waarin we onderzoek en praktijk aan elkaar verbinden. De eerstkomende sessie vindt plaats in november. Bekijk hier alle verslagen van eerdere Kenniscafés die we organiseerden.

Bericht

Heb jij een vraag?

Is iets niet helemaal duidelijk of kan je iets niet vinden. Neem contact met ons op via de contactpagina.